Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Adalar'daki minibüs eylemine Ahmet Ümit’ten destek

İETT'nin Büyükada'da ulaşıma açtığı ve "azmanbüs" adını verdikleri elektrikli minibüslere karşı yürütülen eylem bir haftadır devam ediyor.

Adalar'daki minibüs eylemine Ahmet Ümit’ten destek

İETT'nin Büyükada'da hizmete aldığı ve Adalıların "azmanbüs" adını verdikleri elektrikli minibüslere karşı yürütülen eylem bir haftadır devam etti. 

Adalar sakinlerinin de aralarında bulunduğu grup, 15 Haziran'da faaliyete başlayan minibüslere tepki göstermek amacıyla sürdürdükleri eylemin 8'inci gününde, Büyükada Saat Kulesi önünde toplandı ve "Yürünebilir Adalar için azmanbüs istemiyoruz", "Adalar'da yürümek istiyoruz", "16 milyon için direniyoruz", "Ada'da azmanbüs yasa dışı", "Ne akülü ne azmanbüs Ada" yazılı pankartlar taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapan Büyükada sakinlerinden yazar Ahmet Ümit, yaklaşık 8 gündür Ada halkının ayakta olduğunu ve sıcak havada eylem yaptıklarını, kendisinin de yazmakta olduğu romanını bırakıp eyleme geldiğini belirtti.

Ümit, doğası, tarihi ve kültürel özellikleriyle ön plana çıkan Büyükada'nın eşsiz bir dünya kültür mirası olduğunu, ancak buranın da artık Eminönü, Üsküdar ve Beşiktaş gibi meydanlara dönüşmeye başladığını ve gelen insanların da mutsuz olduğunu kaydetti.

Büyükada'nın sadece burada yaşayanların değil, Türkiye'de yaşayan herkesin olduğunu dile getiren Ümit, "Niye karşı çıkıyoruz bu minibüse? Çünkü aykırı. Burası sit alanı. Burada minibüs olmaz. Burada bunlarla seyahat edilmez, yapılamaz. Bu cinayettir" diye konuştu.

MİNİBÜSLERİ DERHAL KALDIRIN 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslenen Ümit, şu ifadeleri kullandı:

"Buradan İBB'ye, bedeller ödeyerek desteklediğim Ekrem İmamoğlu'na sesleniyorum. Defalarca trollerin saldırısına karşı her zaman her yerde İmamoğlu'nu destekledim. Bundan vazgeçin. Aklınızı başınıza toplayın. Yapmayın. Her şeyin güzel olması için kararların doğru olması lazım. Alınan kararların güzelliklere yol açması lazım. Halka rağmen, halkı hesaba katmadan, halkın katılımı olmadan belediyecilik yapamazsınız. O yüzden kararlarınızı halkla alın ve verdiğiniz sözü lütfen yerine getirin. Tarih önünde oy kazanabilirsiniz ama tarih önünde mahkum olursunuz. Benden bir dost uyarısı. Kendinize gelin ve bu minibüsleri derhal kaldırın."

Sorunun sadece minibüs olmadığını ve Adalar'ın başlı başına korunması gerektiğini vurgulayan Ümt, Adalar'ı dünya kültür mirasına kazandırmak için çalıştıklarını, bunu başardıklarında artık Adalar'a zarar verilemeyeceğini söyledi.

Basın açıklamasının ardından gruptakiler "Ada'da azmanbüs istemiyoruz" sloganları eşliğinde Büyükada sokaklarında yürüdü. Elektirikli minibüslerin durak alanına da gelen grup, minibüslerin çalışmasını bir süre engelledikten sonra dağıldı.



Haber Kaynağı : 12punto

İETT Büyükada Azmanbüs Ahmet Ümit