Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan 'Fatih Terim Fonu' sorusuna yanıt!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin görevden alınma kararı ve Türkiye’nin konuştuğu Fatih Terim Fonu davasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan 'Fatih Terim Fonu' sorusuna yanıt!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planı Toplantısı sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘TTB’NİN UYMAK ZORUNDA OLDUĞU HUSUSLAR VAR’

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınması kararının sorulması üzerine Tunç şu yanıtı verdi:

“TTB Başkanı’nın bir ifadesi olmuştu. TSK’nın kimyasal silah kullandığı iddiasında bulunmuştu. Bu kabul edilebilir değildir. Terörle mücadeleyi zaafa uğratmanın bir parçasıydı. Bu yargının konusu oldu ve dava açıldı, ceza almıştı. O süreç devam ederken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, TTB Kanunu’nda kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının uymak zorunda olduğu hususlar var. Burada kendi kanunlarına aykırı bir tutum nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı davaname hazırladı. Ankara 31. Asliye Hukuk da karar verdi. TBB yöneticilerinin görevden alınması kararını verdi. Yerlerine delegelerden bir yönetim belirlenecek. Bu yargısal bir karar. Yargının kararı söz konusu. Hep beraber süreçleri takip edeceğiz.”

‘FATİH TERİM FONU’ AÇIKLAMASI

Bakan Tunç’a Denizbank eski şube müdürü Seçil Erzan’ın 'Fatih Terim Fonu' adıyla futbol ve iş dünyasının ünlü isimlerini dolandırmasına ilişkin dava da soruldu.

Yargılama sürecinin devam ettiğine işaret eden Bakan Tunç, ikinci duruşmanın 12 Ocak’ta görüleceğini belirterek, “Hep beraber yargı sürecini bekleyeceğiz” dedi.



Haber Kaynağı : 12punto

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Fatih Terim Fatih Terim Fonu Seçil Erzan TTB Yılmaz Tunç