Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan rüşvet operasyonunda yeni iddialar

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin reklam ilanlarında 58 milyon TL yolsuzluk yaptığı, başdanışmanın ise reklam şirketlerine ev kirasını ödeterek vücudunun çeşitli yerlerine estetik ameliyatı yaptırdığı öne sürüldü.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan rüşvet operasyonunda yeni iddialar

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün (18 Aralık) Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet iddiasıyla operasyon düzenledi. Operasyonda başdanışman Mürüvet S.’nin de aralarında olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

OPERASYONUN ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Yerel seçimlere doğru giderken yapılan bu operasyonun zamanlaması dikkat çekerken, operasyon sonucu aralarında başdanışman Mürüvet S.’nin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

HAKSIZ KAZANÇ İDDİASI

Gözaltına alınan 10 kişi, reklam ilanlarından yolsuzluk yaparak 58 milyon TL’lik bir haksız kazanç sağladıkları öne sürüldü. Başdanışman Mürüvet S.’nin hesabına ihaleleri verdiği reklam şirketleri tarafından 1 milyon TL para giriş-çıkışı olduğu iddia edildi.

Reklam firmalarına ihale şartnamesinin önden verildiği, ihale şartnamesinin önden hazırlanarak teslim edildiği öne sürülürken başdanışman Mürüvet S.’in ihaleleri verdiği reklam şirketlerine evinin kirasını ödettiği ve vücudunun çeşitli yerlerine estetik ameliyat yaptırdığı iddia edildi.

Öte yandan, reklam ihalelerinden sahte fatura ayarlanarak gözaltına alınan şüphelilerin kişisel hesaplarına reklam firmaları tarafından para-giriş çıkışı olduğu ileri sürüldü.

“BİZİM BELEDİYELERİMİZDE KANUNA AYKIRI ASLA BİR ŞEY OLMAZ”

Seçimlerden önce belediyeye yapılan operasyona tepki gösteren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bizim belediyelerimizde kanuna aykırı asla bir şey olmaz” açıklamasını yapmıştı.

Karalar, dün belediye binası önünde yaptığı konuşmada şunları söylemişti; 

"Devletin polisi de bizim polisimiz onlar aldıkları talimatı yerine getirmeye çalışıyor. Biz de bu önemli görevi layıkıyla milletin parasını koruyarak yapmaya çalışıyoruz. Bizim belediye başkanlarımızı itibarsızlaştırmaya kimsenin gücü yetmez. Biz görevimizi halka layık olacak, Atatürk'e layık olmanın bilincinde yapıyoruz. Bizim belediyelerimizde kanuna aykırı asla bir şey olmaz. Kamuya zarar olmaz. Biz birilerine para kazandırmak için buraya gelmedik. Emniyet, savcılık bizden ne istemişse eksiksiz vermişiz, vermeye devam edeceğiz. Çekineceğimiz bir şey yoktur, asla da olmayacaktır. 10 yıldır başkanım ne benim ne elemanlarımın karıştığı bir olay olmamıştır. Kadın arkadaşımızın odasını aramaya bir hücre evine gelir gibi TOMA ile gelmek şık olmamıştır."

İMAMOĞLU: ZAMANLAMASI MANİDARDIR

Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonun ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söylemişti;

“Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz tarihte hiç olmadığı kadar müfettiş denetimine tabi oldular bu dönem. Yıllardır her şey didik didik edildi, hiçbir açık çıkmadı.

Bugün Adana Büyükşehir Belediyemize yönelik yapılan operasyonun da zamanlaması yine manidardır ve açıkça algı yönetmeye yöneliktir.

Zeydan Karalar Başkanımızın yanındayız.”

 


Haber Kaynağı : İHA

Adana Büyükşehir Belediyesi rüşvet Yolsuzluk Zeydan Karalar