Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ahmed es-Selayme, serbest bırakılmasının ardından ailesine kavuştu: 'İnşallah savaş bir an önce sona erer'

İsrail hapishanelerinden serbest bırakılan 14 yaşındaki Filistinli genç Ahmed es-Selayme, Hamas ve İsrail arasındaki esir takası mutabakatı çerçevesinde ailesine kavuştu. Aylar sonra evine dönen Ahmed, annesi Sahar es-Selayme'nin pişirdiği en sevdiği yemeği yakınlarının ellerinden yedi.

Ahmed es-Selayme, serbest bırakılmasının ardından ailesine kavuştu: 'İnşallah savaş bir an önce sona erer'

14 yaşındaki Filistinli genç Ahmed es-Selayme, Hamas ve İsrail arasındaki esir takası mutabakatı çerçevesinde ailesine kavuştu.

Ahmed'in annesi Sahar, oğlunun mayıs ayında işgal altındaki Doğu Kudüs'teki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerine taş attığı için tutuklandığını ve 5 Ekim'den bu yana iletişim kuramadığını anlattı. Eve dönen oğluna sevdiği yemekleri hazırlayan Sahar, "Oğlum serbest kaldığı için çok mutluyum. Ancak bu esir takası çok ağır bir bedel ödememize neden oldu. Binlerce şehit, binlerce insan soğukta evsiz kaldı. İnşallah savaş bir an önce sona erer." dedi.

ACI VERİCİ SEVİNÇ

Oğluna kavuşmanın sevincini yaşayan baba Ahmed Navvaf es-Selayme, "Elhamdülillah, oğlum işgalin hapishanelerinden sevgili Gazze'deki Filistin direnişinin yaptığı esir takası anlaşmasıyla serbest kaldı." ifadelerini kullandı. Ancak bu sevincin eksik olduğunu belirten baba, "Filistinli en küçük yaştaki esir olan oğlum, Gazze Şeridi'ndeki 15 bin şehidin kanları üzerinden özgürlüğe kavuştu. Bu sevinç acı verici bir durumda yaşandı." şeklinde konuştu.

Ahmed es-Selayme ise hapishanedeki koşulların giderek kötüleştiğini ve serbest bırakılacağını saatler öncesinde öğrenebildiğini belirtti. Hapishanede günde sadece iki öğün yemek verildiğini ifade eden Ahmed, dış dünyayla iletişiminin kesildiğini ve yargılama süreçlerinin durduğunu anlattı. Ailesini ve annesinin pişirdiği en sevdiği yemeği özlediğini dile getiren Filistinli genç, en kısa sürede okuldaki arkadaşlarıyla buluşmak istediğini ifade etti.

Hamas ile İsrail arasındaki çatışmalara 4 gün süreyle "insani ara" verilmesine dair yapılan anlaşma çerçevesinde, İsrail hapishanelerinden serbest bırakılan 61 İsrailli esirle birlikte 30 Filistinli esir de serbest bırakıldı. Katar'ın arabuluculuğunda gerçekleşen bu esir takası anlaşması, taraflar arasında bir süredir devam eden gerilimi hafifletmeyi amaçlıyor.


Haber Kaynağı : AA

esir takası Gazze Şeridi hamas insani ara kudüs yahudi yemek İsrail