Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ahmet Hakan Metin Akpınar'ı hedef aldı: Sen önce çoluğuna çocuğuna sahip çık be adam

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Ahmet Hakan, “Metin Akpınar’ın bilge gibi konuşması neden tatsız” başlıklı yazısında usta sanatçı Metin Akpınar’ı hedef aldı.

Ahmet Hakan Metin Akpınar'ı hedef aldı: Sen önce çoluğuna çocuğuna sahip çık be adam

Usta sanatçı Metin Akpınar, dün (17 Aralık) Halk TV’de Serhan Asker’in hazırlayıp sunduğu Görkemli Hatıralar programına konuk oldu.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Akpınar’ı yıllar sonra ortaya çıkan ikiz kızları üzerinden hedef aldı.

Metin Akpınar’ın eğitimle ilgili açıklamalarına tepki gösteren Hakan, “Bırak eğitim hakkında, insanlık hakkında ahkam kesmeyi de sen önce çoluğuna çocuğuna sahip çık be adam” dedi.

Hakan yazısında şu ifadeleri kullandı;

“Dün Halk TV’de gördüm Metin Akpınar’ı. Bilgelerin bilgesi gibi konuşturuluyordu. İnsanlığa dair büyük hükümler veriyordu. Eğitimin şart olduğunu söylüyordu. Eğer eğitimden kastettiği malumat sahibi olmaksa... Metin Akpınar’ın malumat sahibi olma noktasında problemleri var. Mesela Roussaeu’nun bir 18. yüzyıl düşünürü olduğunu bilmiyor. Ama eğitim, sadece malumat sahibi olmaktan mı ibaret? Kişinin dünyaya, olaylara, insana bakışını hiç mi etkilemez? Eğitim, belki şefkati, sevgiyi öğretemez. Ama bir gencin babası tarafından kabul edilmeyi beklemesine yönelik saygıyı öğretemez mi? Eğitim dediğin… Evlilik saadetini, büyük bir yalan üzerine kurmanın tüm taraflara haksızlık olduğunu kavratamaz mı insana? Eğitimin kuru malumat ötesinde doğruluk, adalet, haysiyet gibi değerleri kazandırması gerekmez mi? Hadi hiçbirini kazandırmıyorsa da... Hiç olmazsa biraz mahcup olup susmayı da mı öğretemiyor eğitim? Neyse... Ben en iyisi daha fazla laga luga yapmadan şöyle sesleneyim Metin Akpınar’a: Bırak eğitim hakkında, insanlık hakkında ahkam kesmeyi de sen önce çoluğuna çocuğuna sahip çık be adam.”

 


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Hakan Metin Akpınar