Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Emmy ödüllü Yargı dizisini RTÜK'e şikâyet etti: Toplumun vicdanını oldukça rahatsız etmektedir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakım kuruluşlarını ve kuruluşlarda kalan çocukların psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle Kanal D’de yayınlanan 'Yargı' dizisini RTÜK'e şikayet etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Emmy ödüllü Yargı dizisini RTÜK'e şikâyet etti: Toplumun vicdanını oldukça rahatsız etmektedir

Başrollerini Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu’nun paylaştığı Kanal D’de yayınlanan Yargı dizisi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti.

Bakanlık tarafından, "Yargı" isimli dizinin bu haftaki bölümünde, "Bakanlığa bağlı çocuk bakım kuruluşlarında büyüyen çocukların istismar edildiği, kuruluşlarda görev alan personelin organize suç örgütü üyesi olup çocukların istismarına zemin hazırladığı" iddiasını içeren bir konunun işlendiği belirtildi.

Söz konusu iddianın çocuğun yüksek yararı çerçevesinde milli ve manevi değerleri gözeterek bilimsel veriye dayalı hizmet veren bakım kuruluşları ile kuruluşlarda kalan çocukların psikolojik iyilik hallerine zarar verebileceğinin savunulması üzerine Bakanlık harekete geçti.

Bakanlık, dizinin ilgili bölümüne yönelik Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikâyette bulunurken şikâyet dilekçesinde dizilerde işlenen konulara ve olaylara ilişkin hazırlanacak içeriklerde korunma altındaki çocukların ikincil örselenmesine sebebiyet verilmemesinin ve Bakanlık hizmet politika ve modellerine yönelik hassasiyetle yaklaşılmasının önemini vurguladı.

"TOPLUMUN VİCDANINI OLDUKÇA RAHATSIZ ETMEKTEDİR"

Çocukların üstün yararı ilkesi doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın tüm mecralarda çocuk haklarını savunduğu belirtilirken, dilekçede "Bakanlığımızın hizmetleri ve çocuklarımız hakkında olumsuz yayınlar ile kamuoyunda infial oluşturan bu gibi durumlar toplumun vicdanını oldukça rahatsız etmektedir" ifadesine yer verildi.

Çocukların toplumsal uyumlarına zarar verecek ve haklarında olumsuz algı oluşturacak her türlü içerikle ilgili yasal süreçleri işleteceklerini belirten bakanlık yetkilileri, çocukların sağlıklı ve kendi ayakları üzerinde duran birer yetişkin olmaları için çabaladıklarının altını çizdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Aile ve Sosyal Hizmetler Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK Yargı dizisi