Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

AKP, Anadolu topraklarına ayak basan Yunan askerini seyrediyor: Özdağ'dan sahil güvenlik tepkisi

Datça kıyılarında Yunan sahil güvenlik botunun Türk karasularını ihlal ettiğini gösteren bir videonun ortaya çıkmasının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan çarpıcı bir paylaşım geldi.

AKP, Anadolu topraklarına ayak basan Yunan askerini seyrediyor: Özdağ'dan sahil güvenlik tepkisi

Yaklaşık bir hafta önce, Bodrum’un Akyarlar Mahallesi’nde yaşanan kovalamacanın ardından, Yunan sahil güvenlik güçlerinin Türk karasularına kadar girdiğini gösteren yeni bir video ortaya çıktı. 

Datça açıklarında kaydedilen bu görüntülerde, Yunan sahil güvenlik botunun Türk karasularını ihlal ettiği ve bir Zodiac botunu kovaladığı görülüyor.

Videoda, Zodiac botundaki bir kişinin botu terk ettiği ve ardından bir Yunan askerinin bu bota binerek Yunan sahil güvenlik botuyla birlikte bölgeden uzaklaştığı kaydedildi.

Bodrum’da yaşanan olayda olduğu gibi, Datça kıyılarında da Yunan sahil güvenlik güçlerinin sınır ihlali yaptığı gözlemlendi. Yaşanan bu gelişmeye tepki gösterenlerden biri de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ oldu. 

Özdağ yaptığı paylaşımda tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Doğuda sınırlarımızı insan kaçakçıları teröristler ve mülteci bozuntuları batıda ise Yunan sahil güvenliği ihlal ediyor. Yunan sahil güvenliği adeta Türk topraklarına çıkarma yapıyor. Ege’de Türk adalarının Yunan ordusu tarafından işgal edilmesine ses çıkarmayan AKP şimdi de Anadolu topraklarına ayak basan Yunan askerini seyrediyor. "



Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

AKP Anadolu Datça Karasu Kaçak Sahil Güvenlik Ümit Özdağ Zafer Partisi