Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Özgür Özel eleştirisi: 'Kılıçdaroğlu hiç yoktan 'demokrat' gibi yapıyordu'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı İl Başkanları Çalışma Kampı'nda konuştu. Çelik AYM krizine ilişkin de açıklamalarda bulunduğu değerlendirmesinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i eleştirdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Özgür Özel eleştirisi: 'Kılıçdaroğlu hiç yoktan 'demokrat' gibi yapıyordu'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin "AKP Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı İl Başkanları Çalışma Kampı"nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e eleştirilerde bulunan Çelik, Özel'in "darbe" ifadesini kullanmasını, "Yassıada zihniyeti" olarak nitelendirdi. 

"TÜRKİYE'NİN REJİM İLE İLGİLİ BİR PROBLEMİ YOKTUR"

Çelik açıklamasında şunları kaydetti:

"Onlar demokratik kültüre alışkın olmadıkları için Türkiye'de demokratik hayatta çözülmesi gereken mesele çıktığında, bunu sürekli olarak hemen bir 'darbe girişimi' olarak sunmaya çalışıyorlar. Türkiye'deki en büyük meselelerden biri, demokratik hayat içindeki olağan birtakım tartışmaları CHP'nin öteden beri bir rejim tartışması haline getirmesidir. İktidara geldiğimiz zamandan beri herhangi bir konuda sistem üzerinde bir iyileştirme, reform yapmaya çalıştığımızda CHP bunu rejim tartışması haline getirirdi. Türkiye'de rejimimiz üzerinde mutabakat tamdır, rejim ile ilgili Türkiye'nin bir problemi yoktur

"DARBE OLARAK NİTELENDİRMELERİ YANLIŞTIR"

O darbe veya vesayet girişimlerine en büyük destek veren siyasi organizasyon kimdir? CHP. Kendilerinin böyle bir geleneği varken demokratik, devlet hayatının içinde çıkabilecek her krizi 'bir darbe' olarak nitelendirmeleri yanlıştır."

"KILIÇDAROĞLU DÖNEMİNDEN BİLE GERİ"

Ömer Çelik, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bunlar 'değişim' diye ortaya çıktılar ancak bu, şunu gösterdi ki aslında CHP'de herhangi bir siyasi yazılım değişimi olmamıştır. Onlar sadece biyografiyi değiştirmişler. CHP Genel Başkanı'nın biyografisi değiştiği zaman bunu siyasi değişim zannediyorlar. Siyasi değişim, siyasi fikirlerin, demokratik sisteme yaklaşımın, demokratik sistem içindeki tartışmalara yaklaşımın ele alınmasıyla ilgili bir değişimdir. Özel'in ilk ortaya koyduğu açıklamalar, Kemal Kılıçdaroğlu döneminden bile daha geri açıklamalardır. Kemal Kılıçdaroğlu demokratik bir üslubu sürdürmeyi öğrenememişti ama en azından öğrenmiş gibi yapıyordu. Bütün bunlar olmadığı zaman ne oldu? Şimdi hemen bir tartışmayı darbe olarak nitelendirip Sayın Cumhurbaşkanı'mızın siyasal meşruluğuna saldırmak sadece Yassıada zihniyetinden beri alışkın olduğumuz demokrasiyi, siyasi sistemi zehirleme faaliyetinin bir devamıdır."

Türkiye'nin demokrasisinin olgun olduğunu, sistemin çalıştığını, yapılacak işlerin kuralları, kaidelerinin belli olduğunu vurgulayan Çelik, "Sistem içinde çözümün yolları, hukuki çözüm yolları, yasama organın yapacakları bellidir. Sayın Cumhurbaşkanı'mız çok yüksek bir meşruiyetle, milli iradeyle görevinin başındadır." 

"CHP AYNI CHP'DİR"

CHP Genel Başkanı Özel'in ön seçim vaadine ilişkin de konuşan Çelik, şunları kaydetti:

"Seçim zamanında bunları gördük, önceki Genel Başkan da 'demokrasi, çoğulculuk' demişti, kendileri gibi düşünmeyenleri tehdit etmeye, demokrasiyi zehirleyecek şekilde terör örgütlerine alan oluşturmaya başladılar. Şimdiki de geldi 'ön seçimle belirleyeceğiz' dedi, sonra 'ön seçim için yeterli takvim yok' diyor. Onun için diyoruz ki bu bir siyasal değişim değil, bu bir biyografi değişimidir. CHP aynı CHP'dir. Göreceksiniz öncekinden daha otoriter birtakım yaklaşımların ortaya çıktığı görülecek. Kemal Kılıçdaroğlu hiç yoktan 'demokrat' gibi yapıyordu, şimdikinin ilk vazgeçtiği şey kendi sözü oldu. Bir siyasi partinin kendi içindeki çelişkileri yönetemezken devlet hayatı hakkında bu kadar iddialı cümleler kurması bir garabettir."


Haber Kaynağı : AA

Ömer Çelik CHP Özgür Özel AKP