Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'li başkandan çekilme kararı

Elazığ'ın Akçakiraz Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Sabahattin Kaya, aday adaylığından çekildiğini açıkladı. Kaya Gri pasaport skandalı ile gündeme gelmişti.

AKP'li başkandan çekilme kararı

14 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi Elazığ'ın Akçakiraz Belediye Başkanlığı için AKP'den aday adayı olan Sabahattin Kaya, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla aday adaylığından çekildiğini duyurdu.

KAYA'NIN AÇIKLAMASI: "DESTEK GÖRMEDİM"

ANKA'da yer alan habere göre Kaya, açıklamasında, "Başarı dolu 10 yıllık hizmet serüvenimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Ak Parti Akçakiraz Belediye Başkanı aday adayları ve belde başkanımız ile yaptığımız istişareler sonrasında, hiçbir şartta ve durumda destek vermeyeceklerini ve kendi aralarında konsensus sağladıklarını ifade etmişlerdir" ifadelerine yer verdi.

SEÇMANLAR ARASINDA KUTUPLAŞMAYA ENGEL OLMAK İÇİN!

Aday adaylığı sürecinden çekildiğini belirten Kaya, "Beldemizin ve partimizin selameti açısından seçmenler arasında kutuplaşmaya ve kaosa sebebiyet vermemek amacıyla aday adaylığı sürecinden kendimi azlediyorum" dedi. Ayrıca, AK Parti'nin görev vereceği adaya başarılar dileyerek, partisinin ve liderinin yanında olacağını vurguladı.

GRİ PASAPORT SKANDALI İLE İLGİLİ HAKKINDA SORUŞTURMA YAPILMIŞTI

Akçakiraz Belediyesi'nin, 2019 yılında Göçmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile imzaladığı protokol sonrasında gri pasaport almalarını sağladığı kişilerin bazılarını 'belediye gezisi' adı altında Almanya'ya gönderdiği ve geri dönmeyenlerin olduğu ortaya çıkmıştı. Bu durumun gündeme gelmesiyle içişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

SAVCI TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Sabahattin Kaya hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Kararda, "şüphelinin görevini kötüye kullanarak kamu zararına neden olduğundan bahsedilemeyeceği" ifadelerine yer verilmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

aday AKP Almanya Elazığ İçişleri Bakanlığı pasaport Skandal soruşturma yerel seçim