Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'li Cıngı: Valimiz ve emniyet müdürümüz doğru politikalar üretti

TBMM Genel Kurulunda CHP, yanlış Suriye ve sığınmacı politikalarının Türkiye’de neden olduğu toplumsal sorunların araştırılmasına ilişkin önerge verdi. Konuyla ilgili söz alan AKP'li Cıngı yaşananlarla ilgili olarak "Valimiz ve emniyet müdürümüz herkesin cesaret edemeyeceği şekilde kalabalığın arasına girmiş ve halkı teskin etmek için çok doğru politikalar üretmiştir" şeklinde konuştu.

AKP'li Cıngı: Valimiz ve emniyet müdürümüz doğru politikalar üretti

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, yanlış Suriye politikasının, yanlış Orta Doğu politikasının Türkiye’nin gündemine getirdiği ağır sorunlarla, toplumsal sorunlarla karşı karşıya bulunduklarını belirterek, "Bir de böyle bir ortamda bugün Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bir açıklamayla karşılaştık. 

Dışişleri Bakanlığımızın mensuplarının, Türk Dışişleri camiasının üyelerinin bu açıklamayı, böyle bir metni yazabileceğini kesinlikle düşünmüyorum; Sayın Bakanın ve tabii, belki kendisinin Bakanlığa getirdiği arkadaşlarının kaleminden çıkmış bir metin olabilir. 

Şöyle deniyor metinde: ‘Tüm bu gerçekleri görmezden gelerek, salt siyasi rant amacıyla mesnetsiz ithamlarda bulunan kesimlerin, bölgemize nüfuz etmeye çalışan egemen güçlerin vekilleri hâline geldikleri de gözden kaçırılmamalıdır’. Bu ‘egemen güçlerin vekilleri’ ifadesinin üzerine gerçekten gitmek lazım. Burada, Genel Kurulda, sizlerin huzurunda birkaç soru sormak istiyorum:

Acaba bu metinde ‘egemen güçlerin vekilleri’ şeklinde tanımlananlar yabancı devletlerin verdiği akılla adına ‘eğit donat’ faaliyetleri denen programlarla iç savaşa katılan insanları hazırlayanlar mıdır, yoksa ‘Komşudaki çatışmayı derinleştirmeyelim’ diye uyarıda bulunanlar mıdır egemen güçlerin vekilleri?

‘Esad’la görüşün’ çağrılarına hakaretlerle karşılık verenler midir egemen güçlerin vekilleri, yoksa heyetler oluşturan, Suriye'ye gönderen, Şam’a gönderen, Esad’la görüşerek siyasi çözüme katkıda bulunmak isteyenler midir egemen güçlerin vekilleri” ifadelerini kullandı.

"ÇOK DOĞRU POLİTİKALAR ÜRETMİŞTİR"

Konuyla ilgili söz alan AKP Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM'de yaptığı konuşmada; "Valimiz ve emniyet müdürümüz herkesin cesaret edemeyeceği şekilde kalabalığın arasına girmiş ve halkı teskin etmek için çok doğru politikalar üretmiştir" dedi.

AKP Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM'de Kayseri'de yaşanan olaylarla ilgili konuştu. Cıngı; "Solingen'de yanan Türk evleri için biz neler hissediyorsak, burada yapılan haksız ve gayri adil uygulamalar için de aynı şeyi hissetmek zorundayız ama objektifliğinize halel gelmesin istiyorsanız hadisenin tamamına doğru bakmanız lazım. Orada insanların arasında bir şaiya yayıldı ve bazı tahrikçi gruplar, 'Çocuk Türk çocuğu, ciğeri patlatıldı, öldürüldü, tecavüz edildi' gibi bir dedikodu ürettiler" dedi.

Cıngı; "Valimiz Gökmen Çiçek ve emniyet müdürümüz bu çocuğun Suriyeli çocuk olduğunu ama 'Suriyeli bile olsa çocuk çocuktur, bu suç dünyanın her yerinde aynı sıkıntıyı doğurur ve cezalandırılır' dediler. Çıkan yanlış şaiyaları doğrulamak için valimiz ve emniyet müdürümüz bu açıklamayı yapmıştır ama her ikisi de herkesin cesaret edemeyeceği şekilde kalabalığın arasına girmiş ve halkı teskin etmek için çok doğru politikalar üretmiştir. Lütfen hadiseyi tek boyutlu inceleyip burada yansıtmayın" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : İHA

AKP CHP kayseri Suriyeli