Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP’li Gökçek’in yolsuzluk iddiasına CHP’li Ağbaba’dan çok sert tepki

TBMM Genel Kurul’da CHP’li vekiller Ali Mahir Başarır ve Veli Ağbaba ile AKP’li Osman Gökçek arasında “ihale, rant ve yolsuzluk” tartışması yaşandı.

AKP’li Gökçek’in yolsuzluk iddiasına CHP’li Ağbaba’dan çok sert tepki

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, yaptığı konuşma sırasında AKP iktidarının halkın yanında olduğunu söyleyince CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Zengin’e tepki gösterdi.

Yaşanan tartışmada Başarır, Zengin’in yanında oturan AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı ve AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek’i göstererek, “Yanınızda olan iki milletvekillinden halkın yanında olduğunuz belli. Biri ıstakozu Monaco’da paylaşan milletvekili, biri onla büyüyen Osman” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan AKP’li Gökçek ise CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile Veli Ağbaba’nın Mersin’de, “belediye üzerinden rant sağladıkları” iddiasında bulundu.

Gökçek, CHP’den tekrar aday yapılmayan Toroslar Belediye Başkanı’nın televizyonlara çıkıp, “Buranın bütün rantını Veli Ağbaba yiyor” dediğini iddia etti.

AĞBABA RANT İDDİALARINA ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Söz alan CHP’li Ağbaba, Gökçek’e çıkışarak “Kim kamu malından yediyse, boğazından bir kuruş lokma geçtiyse, haram zıkkım olsun. Kim devletten, kamudan bir metrekare rant alarak, zenginleştiyse ondan şerefsizi, namussuzu yok.

Kim Mersin’de rant için herhangi bir belediyesinde, herhangi bir müsaadeyle ilişkisi varsa, iş yapıyorsa o da şerefsizdir, ondan namussuzu yok” dedi.

”BU ADAMIN BABASI HIRSIZ MI FETÖCÜ MÜ?”

Ağbaba, ardından Gökçek’e şu soruları sordu:

“Sen ne iş yapıyorsun? Baban (eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek), eski Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü Genel Müdürü, Keçiören Belediye Başkanı, sonra milletvekili, sonra Ankara Büyükşehir Belediye başkanı. CHP’li, HDP’li, AK Parti’li, MHP’li kim milletvekilliğinden siyasette zengin olmuşsa, hırsızdır.

Onun oğlu da hırsız oğlu hırsızdır. Arka arkaya nasıl kazandın kardeşim belediye başkanlığını? Her gün herkese küfrettin. Hakaret ediyorsun. Nereden aldın bu parayı? Sen açıkla. Baban nereden aldı, sen nereden aldın? AK Parti Grubu’na söylüyorum.

AK Parti Grup Başkanvekili Sevgili Özlem Zengin, bu adamın babası hırsız mı FETÖ’cü mü? Onun cevabını verin. Benim değil, yedi sülalemin, anamın, babamın, kardeşlerimin, kim kamu malıyla zenginleşmişse de şerefsizdir, namussuzdur. Bu iddiayı kullananlar da şerefsizdir, namussuzdur”


Haber Kaynağı : 12punto

AKP ali mahir başarır CHP FETÖ ıstakoz Melih Gökçek Osman Gökçek Özlem Zengin Veli Ağbaba