Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

AKP'li Tayyar, köpek katliamları ardından Erdoğan'a yalvardı: 'Allah rızası için'

Sokak hayvanları yasasının kabul edilmesi ardından Türkiye'nin pek çok ilinden gelen 'çok sayıda köpek öldürüldü' haberleri tepki çekmeye devam ediyor. Hayvanseverler yasada böyle bir uygulama olmadığı konusunda seslerini duyurmaya çalışırken AKP'li Şamil Tayyar'dan Erdoğan'a bir çağrı geldi.

AKP'li Tayyar, köpek katliamları ardından Erdoğan'a yalvardı: 'Allah rızası için'

Hayvan hakları savunucuları, Niğde'de ve Ankara'nın Altındağ ilçesinde sokak köpeklerinin topluca öldürüldüğünü iddia ederken köpekleri gömmek için kazılmış çukurların görüntüleriyle de yaşanan vahşeti gözler önüne sermeye çalışıyorlar.

Söz konusu iddialara konu olan belediyeler köpeklerin topluca öldürüldüğü iddialarını yalanlarken, AKP'li bir isim de söz konusu toplu öldürülmelere kayıtsız kalamadı ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Çıkarılan kanunda böyle bir zulüm olmadığının altını çizen Tayyar, 'katil ruhlu alçakları harekete geçirdi' şeklinde ifadeler kullandı.

ŞAMİL TAYYAR, ERDOĞAN'A ŞÖYLE SESLENDİ:

"Sayın Cumhurbaşkanım.

Ülkenin her köşesinde köpek avı başladı.

Niğde, Bartın, Altındağ, Ahlat, Silivri başta olmak üzere birçok yerde köpekler hiçbir kurala uyulmaksızın zalimce katlediliyor.

Zehirlenen köpeklerin o can çekişen görüntüleri yürekleri parçalıyor.

Hedef tahtası yapılıp 20 kurşunla bedeni delik deşik edilen köpeğin görüntüsü karşısında ağlamamak mümkün değil.

Kafası kesilip parçaları torbayla çöplüğe atılan köpekler karşısında kelimeler kifayetsiz kalıyor.

Daha niceleri.

Yüreğim kaldırmadığı için görüntülere yer vermedim.

Kanun böyle bir zulmü öngörmese de katil ruhlu alçakları harekete geçirdi.

Allah rızası için bu zulmü durdurun

Bir sözünüz yeter"


ALTINDAĞ'DA NELER YAŞANDI?

Ankara’nın Altındağ ilçesinde belediyeye ait barınağın yakınında farklı cinsteki hayvanlara ait çok sayıda ceset bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi konunun takipçisi olacağını duyururken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Toplu mezarın ortaya çıkarılmasının ardından bölgeye gelen İlçe Tarım Müdürlüğü’nden 2 veterinerin de bulunduğu ekip, toplu mezardan köpek, kedi ve 2 koyunun cansız bedenlerini çıkardı. 

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Burcu Yağcı, “Belediye yaptığı açıklamada doğal ölüm, trafik kazası sonucu ölüm diyor. Ancak hayvanların öldürülme şekline bakıldığında kesinlikle ‘doğal ölüm’ diyemez” dedi.  Altındağ Belediyesi’nden yapılan açıklamada görüntülerdeki yerin hayvan mezarlığı olduğunu iddia etti ve “Katliam haberleri tamamen asılsız. Bu mezarlık, gün içerisinde Altındağ sınırlarında doğal ölümü gerçekleşen ve/veya trafik kazalarına ya da enfeksiyona bağlı sebeplerle ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü bir alandır. Altındağ Belediyesi, diğer belediyelerde de olduğu gibi vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine haftalık ortalama 20-25 yaşamını yitiren hayvanları toplamaktadır ve sağlık/ hijyen kurallarına uygun bir şekilde bu alana gömmektedir” dendi.

ERDOĞAN YASANIN ÇIKARILMASIYLA İLGİLİ OLARAK ŞÖYLE KONUŞMUŞTU

Şamil Tayyar'ın zulmü durdurması için çağrıda bulunduğu Erdoğan, sokak hayvanları yasasının meclisten geçmesi için nasıl bir şekilde çalışılması gerektiğini şöyle açıklamıştı:

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu meseleyi Meclis tatile girmeden önce inşallah Genel Kurul'un da takdirine sunacak, orada da taşkınlıklara prim vermeden inanıyorum ki, Cumhur İttifakı olarak teklifi yasalaştırarak sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz" dedi.

Erdoğan, "Bu konuda tüm grubumuzdan, milletin vekili olarak bu yüce çatı altında bulunan her bir arkadaşımdan kararlı bir duruş bekliyorum. Asla taviz yok ve bu işi Allah'ın izniyle bitireceğiz" diye konuşmuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

Altındağ Ankara Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Erdoğan Hayvan Köpek