Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

AKP'nin yıllardır övündüğü sağlık sistemi bu halde: 12punto muhabiri gözler önüne serdi

AKP hükümetinin övünmekle bitiremediği sağlık sistemi tıkanmış durumda. Son yıllarda devlet hastaneleri ve acil servislerdeki yoğunluk, teknik yetersizlikler ve doktor eksikliği sebebiyle sağlık sistemi çökme noktasına geldi. Poliklinik randevularındaki uzun bekleme süreleri vatandaşları özel hastanelere yönlendirse de, bu seçenek gelir düzeyi düşük kesimler için erişilemez durumda. Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde'ki o anları 12punto muhabiri gözler önüne koydu.

AKP'nin yıllardır övündüğü sağlık sistemi bu halde: 12punto muhabiri gözler önüne serdi

AKP hükümeti, 2002 yılından bu yana Türkiye’de sağlık sisteminde önemli reformlara imza attığını ileri sürüyor. Özellikle Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve "Sağlıkta Dönüşüm Programı" ile hastane hizmetlerine erişim kolaylaştırıldı ve sağlık hizmetleri daha yaygın hale getirildi. Ancak, 20 yılı aşkın sürede sağlık sisteminde ciddi sorunlar yaşanmaya devam ediyor.  

AKP'nin sağlık politikaları, özellikle son yıllarda sürdürülebilirlik, kalite ve sağlık çalışanlarının koşulları açısından eleştirilerin odağı haline geldi.

Devlet hastaneleri ve özellikle acil servisler artık ciddi kalabalıklarla karşı karşıya. 

Polikliniklerde randevu almak neredeyse imkânsız hale gelirken, yurttaşlar aylarca süren bekleme süreleriyle karşı karşıya kalıyor. 

Özel hastanelere yönelenlerin sayısı ise artıyor, ancak bu durum gelir düzeyi düşük kesimler için bir seçenek olmaktan uzak.

12PUNTO MUHABİRİ KAYDETTİ

Her geçen gün hastanelerin servisleri tedavi arayan yurttaşlarla dolup taşarken gerek teknik imkansızlıklar gerekse doktor eksikliği nedeniyle hastaneler yurttaşın tedavi alamadığı bir yer hale geliyor.

Son olarak eski adıyla GATA olarak bilinen Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki gün 12punto muhabiri çöken sağlık sistemini bir kez daha kayıt altına aldı. 

Çok sayıda hastanın sıra beklediği hastane ortamında bazı hastaların ayakta beklemek zorunda kaldığı, bazılarının ise koltukların üzerine yattığı görüldü. 

Öte yandan devlet hastanelerindeki temizlik ve bina bakımsızlıkları  da dikkat çekiyor.

 


Haber Kaynağı : 12punto

sağlık sistemi hastane devlet hastanesi Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi