Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8822
Dolar
Arrow
34,0393
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2822,0000
BIST
Arrow
9.577

Akşener'in hedefindeki gazeteciler: Kaplan dosyasındaki şüpheli için Koray Aydın'ı işaret etti

Eski İYİ Parti lideri Meral Akşener gazeteciler Özlem Gürses ve Ersin Eroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. TELE1'de yayınlanan Kayıt Dışı programında Akşener'in Ayhan Bora Kaplan dosyası şüphelilerinden Erkan Yıldırım'ı kürsüde konuşturduğu ortaya çıkarılmıştı. Akşener, şikayet dilekçesinde Yıldırım'ın Koray Aydın'ın teklifi üzerine Meclis kürsüsüne çıkarıldığını belirtti.

Akşener'in hedefindeki gazeteciler: Kaplan dosyasındaki şüpheli için Koray Aydın'ı işaret etti

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener TELE1'de yayınlanan Kayıt Dışı programında konuşulanlara yönelik gazeteciler Özlem Gürses ve Ersin Eroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Gazeteciler Özlem Gürses, Ersin Eroğlu, Caner Taşpınar ve Masum Gök'ün hazırladığı 20 Mayıs 2024 tarihli Kayıt Dışı programında Akşener'in Ayhan Bora Kaplan suç örgütü şüphelilerinden Erkan Yıldırım'ı Meclis kürsüsünde konuşturduğu ortaya çıkarılmıştı.

Ayhan Bora Kaplan dosyasında “şüpheli” olarak yer alan Erkan Yıldırım, 14 Ekim 2021’de İYİ Parti grup toplantısına katılıp “sanayicilerle” ilgili konuşma yapmıştı. Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Yıldırım’ı “Bu hafta milletin kürsüsünde bir sanayici kardeşimizi misafir ediyoruz. Erkan Yıldırım aramızda… Buyurun, Erkan kardeşim söz de kürsü de sizindir” diyerek kürsüye davet etmişti.

İşte o yayın:

KORAY AYDIN'I İŞARET ETTİ

Kayıt Dışı programında konuşulanları yalanlamayan Akşener şikayet dilekçesinde Koray Aydın'ı işaret etti.

VeryansınTV'de Erdem Atay'ın haberine göre Akşener’in avukatı dilekçesinde şu çarpıcı ifadeler kullandı:

“14.10.2021 tarihinde TBMM Grup toplantısında kürsüye Erkan Yıldırım’ın çıkarılması dönemin İl Başkan Yardımcısı Gürhan Kocaman’ın Yetkin Öztürk’ten talebi, Yetkin Öztürk’ün Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a teklifi ile gerçekleştirilmiştir. Bu konuşmaya kadar Erkan Yıldırım’ı hiç tanımayan ve bilmeyen müvekkilimiz, şahıs hakkında, Ayhan Bora Kaplan dosyası olarak bilinen suç örgütüne ilişkin bilgilerin 2023 Eylül ayından itibaren medyaya yansıması üzerine fikir ve bilgi sahibi olabilmiştir. Bu açıdan şüphelilerin, ‘Erkan Yıldırım hanımefendi Meral Hanım Salı grubu toplantısına çıkardı iş adamı olarak. Türkiye’ye lanse etti’ biçimindeki ifadeleri gerçek dışıdır. Bu şahsın kürsüye çıkıp konuşması Gürhan Kocaman, Yetkin Öztürk ve Koray Aydın sayesinde gerçekleşmiştir.”

METİN ERGUN UYARMIŞ

Akşener'in avukatı şikayet dilekçesinde Muğla Milletvekili Metin Ergun'un Erkan Yıldırım'ın Ayhan Bora Kaplan ile ilişkisi olduğunu söylediği ve Koray Aydın'ı uyardığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Erkan Yıldırım’ın kürsüden konuşma yapmasında etkin olan isim dönemin Ankara İl Başkan Yardımcısı Gürhan Kocaman’dır. İyi Parti kurucularından olan ve halen milletvekili olan Metin Ergün, Gürhan Kocaman hakkında Ayhan Bora Kaplan ile bu kişinin ilişki içerisinde olduğuna dair duyumlar aldığını ifade ederek müvekkilimize (Akşener) başvurmuştur. 

Müvekkilimiz, bu hususta dönemin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın yetki sahibi olduğunu ifade ederek, Metin Ergün’e konuyu Koray Aydın ile görüşmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Metin Ergün, Koray Aydın ile görüşmüş ve endişelerini ifade etmiştir. Fakat Koray Aydın tarafından basına da yansıyan bir biçimde, ‘Gürhan Kocaman’ın Ayhan Bora Kaplan’la çocukluk arkadaşı olduğu, mafyatik bağlantıların olmadığı’ değerlendirilerek İl Başkan Yardımcılığında görevine devam etmesine müsaade edilmiştir.”


Haber Kaynağı : 12punto

Caner Taşpınar Ersin Eroğlu İYİ Parti Koray Aydın Meral Akşener Özlem Gürses