Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ali Babacan'dan ittifaka veto: 'Kendi adaylarımızla giriyoruz'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçimlere doğru süreçte ittifak görüşmelerinde istediği sonucu alamayarak, seçime kendi kadrolarıyla girme kararı aldı.

Ali Babacan'dan ittifaka veto: 'Kendi adaylarımızla giriyoruz'

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, yerel seçimlere doğru süreç daralırken, yaptığı görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasıyla seçime ittifak kurmadan kendi kadrolarıyla gireceklerini açıkladı.

Türkiye bir kez daha seçimlere hazırlanıyor. Seçmenler 31 Mart'ta sandığa gidecek. Bu kapsamda siyaset arenasında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İYİ Parti'nin ardından ittifaka bir veto da DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan geldi. Gaziantep'te basın toplantısı düzenleyen Babacan, "Duymayan kalmamıştır ama ben yine de buradan söyleyeyim. Duymayan varsa duysun, bilmeyen varsa öğrensin. DEVA Partisi önümüzdeki 31 Mart seçimlerine kendi adıyla, kendi logosuyla ve kendi adaylarıyla giriyor" ifadelerini kullandı.

Babacan bu süreçte görüşmeler gerçekleştirdi. Ancak toplantılarda istediği sonucu alamayınca seçime ittifaksız girme kararlarını resmen ilan etmiş oldu. "Bizimle tekrar görüşme ihtimalini çok zayıf görüyorum" şeklinde konuşan Babacan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullanmıştı: "Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı yaptıkları yarışta en önemli argümanlardan bir tanesinin yanlış olduğuna kanaat getirip de 'Ya biz hata yapmışız, Sayın Kılıçdaroğlu haklıymış. Gerçekten daha büyük birliktelik gerekliymiş' noktasına gelirler mi, bizimle tekrar görüşürler mi? Ben o ihtimali çok zayıf görüyorum. Çünkü çok kısa bir zaman içerisinde kendileriyle çelişme durumu olacak."



Haber Kaynağı : 12punto

Ali Babacan basın toplantısı DEVA Partisi Türkiye yerel seçim