Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Almanya'nın itirazı Eurofighter Typhoon satışında sorun yaratıyor

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'nin siyasi zorluk çıkardığı F-16'ya en iyi alternatifin Eurofighter olduğunu söylemişti.Ancak Almanya, Eurofighter'ın ortak üreticisi olmasına rağmen, Türkiye'ye satışına karşı çıkıyor. Gazeteci Murat Yetkin, bu durumu değerlendirdiği yazısında, Türkiye'nin THY'ye yaptığı büyük uçak alımının, Almanya'nın tavrını değiştirip değiştirmeyeceği sorusunu gündeme getirdi.

Almanya'nın itirazı Eurofighter Typhoon satışında sorun yaratıyor

Gazeteci Murat Yetkin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Eurofighter Typhoon uçaklarının satışının ABD'nin siyasi zorluk çıkardığı F-16’ya en iyi alternatif olduğunu ifade ettiği açıklamalarını değerlendirdi.

Yetkin, Eurofighter Typhoon programında Almanya'nın sorun çıkardığını belirterek, "Eurofighter ortaklığında İtalya da var; İngiltere yüzde 33, Almanya yüzde 33, İtalya yüzde 21 ve İspanya yüzde 14 payları bulunuyor. Alman ve İspanyol programları Airbus çerçevesinde yürütülüyor" bilgisini paylaştı.

Ayrıca, “Bu satışa da Almanya sorun çıkarıyor” diyen Yetkin, “Eurofighter ortaklığında İtalya da var; İngiltere yüzde 33, Almanya yüzde 33, İtalya yüzde 21 ve İspanya yüzde 14 payları bulunuyor. Alman ve İspanyol programları Airbus çerçevesinde yürütülüyor” diye yazdı.




Haber Kaynağı : 12punto

Eurofighter Almanya Murat Yetkin Yaşar Güler ABD