Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Amasya'da açıkladı: Özel, Erdoğan'la ne konuştu?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iade-i ziyaretinin ardından ilk kez konuştu. Özel, CHP'den 3 önemli ekonomi kurmayının Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i "vergide adalet" temasıyla ziyaret edeceğini söyledi.

Amasya'da açıkladı: Özel, Erdoğan'la ne konuştu?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Amasya'da açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iade-i ziyaretinin ardından ilk kez konuşan Özel, CHP'den 3 önemli ekonomi kurmayının Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i "vergide adalet" temasıyla ziyaret edeceğini söyledi.

Meclis'in çalışmalarına dikkat çeken Özel, tarım ürünlerine ve asgari ücrete zammın gündeme geleceğini söyledi. 

Özel ayrıca, yurttaşın sorunlarına ilişkin, "AKP'ye elimizi uzatıyoruz, bu eli havada bırakmayın" dedi.

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM TALEBİ

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Dün Sayın Erdoğan ile biraraya geldiğimizde emeklilerin maaşının derhal asgari ücrete çıkarılması gerektiğini, asgari ücrete de bu ay sonunda enflasyon iyileştirmesi yapılması gerektiğini, açıklanan maliyetin altındaki 17 liralık çay fiyatının 25 liraya çıkarılması gerektiğini, açıklanan maliyetin altındaki 9.25 TL'lik buğday fiyatının 15 liraya çıkarılması gerektiğini Sayın Erdoğan'a ifade ettim. 

Kaynak mı arıyorsunuz, "kaynağı birlikte bulalım" dedim. CHP olsa böyle yapmaz, 100 liralık verginin 65 lirasını dolaylı vergiden, elektrikten, sudan, mazottan, benzinden, sigaradan toplamaz. Dolaylı vergi, fabrikanın sahibiyle bekçisine aynı vergiyi verdirmektir. Yüzde 68 vergi böyle toplanmaktadır. Yüzde 21 de hepimizin aldığı maaşlardan gelir vergisi olarak kesilmektedir. Yüzde 89. Geriye yüzde 11, zenginlerin verdiği vergidir. Aslında adaletli vergi tam tersi olmalıdır. 

Biz adaletli bir vergi sistemi için Sayın Erdoğan'a dün teklifimizi sunduk. Partimizin 3 değerli ekonomi kurmayı ilerleyen günlerde Mehmet Şimşek'le biraraya gelecek. Vergide adalet önerimizi somutlaştıracak. Meclis'te hiçbir parti dışlanmadan Meclis'in çalıştırılması, adaletli bir vergi sistemine geçilmesi, tarım ürünlerine zam verilmesi istenmektedir."

Özel, CHP'nin çiftçinin dostu olduğunu belirterek; "Buradan bütün siyasi partilere sesleniyorum. Biz bu milletin Meclis'iysek, maaşıyla ay ortasını getiremeyenler için bir şey yapmak zorundayız. Cumhuriyet halk için vardır. Artık zamandır. Biz emekli ve emekçimizin, esnafımızın ve çiftçimizin yüzünü güldürmek için tüm siyasi partilere başta AKP'ye elimizi uzatıyoruz. Bu el emekten, emekçiden yana olan bir eldir bu eli havada bırakmayın" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Amasya vergide adalet Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek