Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ankara'da 3 ayrı PKK ve FETÖ operasyonu: Aralarında KPSS soruları çalanlar da var!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ ve PKK terör örgütüne yönelik gözaltı kararı verildi. 3 ayrıca soruşturmada gözaltı istenen kişi sayısı 47 oldu.

Ankara'da 3 ayrı PKK ve FETÖ operasyonu: Aralarında KPSS soruları çalanlar da var!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında PKK terör örgütü ve FETÖ'ye yönelik gözaltı kararı çıktı.

Soruşturma kapsamında; FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Kara Kuvvetleri Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanmasına ilişkin iltisakı ve irtibatı olduğu anlaşılan 17 şüpheli hakkında gözatlı kararı verildi.

Ayrıca PKK/KCK silahlı terör örgütü içerisinde ve örgütün talimatıyla faaliyet yürüttükleri, terör örgütünün sözde ‘Gençlik Yapılanması’ içerisinde ‘Demokratik Öğrenci Meclisi’ altında eylem ve faaliyetlerde bulunduğu yönünde tespitler yapılan 19 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verilirken son olarak; FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün KPSS’de yapmış olduğu usulsüzlüklere ilişkin yapılan soruşturma neticesinde; 2009 ve 2010 KPSS sorularını sınav öncesi ele geçirerek örgüt üyelerine dağıtan 2 kişi ve bu soruları alarak girdikleri sınavlardan elde ettikleri puanlarla kamu kurumlarına atandıkları tespit edilen 9 kişi olmak üzere toplam 11 şüphelinin, Ankara merkezli 5 ilde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.


Haber Kaynağı : İHA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ gözaltı