Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Antalya'daki sel felaketinden acı haber! Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Sağanak yağışın etkisi altına giren Antalya'daki sel felaketinde 1 kişi hayatını kaybetti. Kepez'deki alt geçitte 47 yaşındaki Halil Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı. Öte yandan olumsuz hava koşulları nedeniyle Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde eğitime 1 gün daha ara verildi.

Antalya'daki sel felaketinden acı haber! Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Antalya'da şiddetli yağış etkili oldu. Selde bir kişi hayatını kaybetti.

Kepez ilçesinde Gazi Bulvarı’nda bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi'ndeki bir otomobilde, 47 yaşındaki Halil Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı.

"ACİL İŞİ OLMAYAN DIŞARIYA ÇIKMASIN"

Yaşanan felaket sonrası ilk açıklamayı yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Dün akşam saatlerinde başlayan ve daha sonra şiddetini artıran, bugüne kadar görülmemiş bir yağış. Metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağış düştü. İtfaiye ve ASAT dahil 1450 personelimiz, 290 aracımızla beraber yağışa müdahale ediyoruz. 900'ün üzerinde araçtan vatandaşımızı tahliye ettik. Şimdi de evlerde ve binalarda tahliye işlemleri yapılmaktadır. Antalya Valiliği, AFAD, ilçe belediyeleri, tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte elimizden geleni yapıyoruz. Acil işleri olmayan vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum" dedi.

AFAD'DAN İKİNCİ UYARI

Öte yandan; AFAD'dan gün içinde yapılan ikinci açıklamada "Meteoroloji'ye göre Antalya'da şiddetli yağışın yarın sabaha kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu ve ani rüzgara karşı tedbirli olun" denildi.

YERLİKAYA: 20 MİLYON LİRA ACİL YARDIM ÖDENEĞİ GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'da meydana gelen sel afetine ilişkin yaptığı açıklamada Antalya Valiliği'ne 20 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiğini açıkladı. 

Yerlikaya, 989 yurttaşın tahliye edildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Antalya'da yoğun yağışlar nedeniyle meydana gelen selle mücadele için bölgede an itibarıyla 248 personel, 63 araç, 24 motopomp ve 13 dalgıç görevlendirildiğini belirtti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile AFAD Başkan Yardımcısı ve Afetlere Müdahale Genel Müdürünün Antalya'ya intikal ettiğini bildiren Yerlikaya, şunları kaydetti:

"989 vatandaşımız tahliye edildi. İlk etapta Antalya Valiliğimize 20 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildi. Antalya'mıza ve selden olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz, 3 ilimizde, Antalya, Burdur ve Isparta turuncu uyarı verdi. Vatandaşlarımızdan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'ın uyarılarını an be an takip etmelerini önemle rica ediyorum. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun."

 


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Yerlikaya Antalya AFAD Meteoroloji Genel Müdürlüğü sel felaketi