Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Apple, eski iPhone'ları yavaşlattığı için tazminat ödeyecek!

Teknoloji devi Apple, ABD'de bazı iPhone telefonlarını kasıtlı olarak yavaşlattığı gerekçesiyle 500 milyon dolarlık tazminat ödemeye başladı.

Apple, eski iPhone'ları yavaşlattığı için tazminat ödeyecek!

Apple, ABD'de bazı iPhone modellerini kasıtlı olarak yavaşlattığı gerekçesiyle açılan toplu davada 500 milyon dolarlık tazminat ödemeye karar verdi.

Uzun süredir devam eden davada, Apple'ın söz konusu telefonların performansını zaman içinde kasıtlı olarak düşürdüğü kabul edilmişti. Müşterilere bu durum hakkında bilgi vermeden telefonları yavaşlatmakla suçlanan Apple, sorunu çözmek için müşterilere indirimli batarya değişimi teklifinde bulunmuştu.

Apple, 500 milyon dolarlık tazminatın ödenmesiyle, telefonları yavaşlatıldığı iddiasında bulunan müşterilere 92 dolarlık tazminat ödeyecek. 2020 yılında uzlaşma yoluna gitmek isteyen Apple'ın ABD'deki davası 2017 yılına dayanıyor.

Benzer bir dava İngiltere'de devam ediyor ve 1.6 milyar sterlinlik bir tazminat talebi bulunuyor. İngiltere'deki davada, Apple'ın benzer bir şekilde iPhone'ların performansını kasıtlı olarak düşürdüğü iddia ediliyor. Apple ise bu iddiaları reddediyor ve ürünlerinin kasıtlı olarak yavaşlatılmadığını savunuyor.



Haber Kaynağı : 12punto

ABD TL Apple