Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Arif Paşa beşledi: Dolandırıcılıktan yargılanan Özyurt ile buluştu

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin daha önce Galip Öztürk, Selahattin Yılmaz, Hüseyin Eryılmaz, Ferhat Aydoğan gibi suç dünyasının önde gelen isimleri ile fotoğraf çektirmişti. Çetin'in şimdi ise Hablemitoğlu cinayeti zanlısı Nuri Gökhan Bozkır'ın eski ortağı, dolandırıcılıktan yargılanan Serdar Özyurt'la çektirdiği fotoğraf ortaya çıktı.

Arif Paşa beşledi: Dolandırıcılıktan yargılanan Özyurt ile buluştu

Akademisyen Necip Hablemitoğlu cinayeti nedeniyle Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Ukrayna'dan Türkiye'ye getirildiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Nuri Gökhan Bozkır'ın eski ortağı Serdar Özyurt, Orgeneral Arif Çetin'le bir araya geldi. Özyurt bu ziyaretin fotoğraflarını sosyal medya hesabından da paylaştı.

IŞİD'e silah satışı konusunda da ismi geçen Nuri Gökhan Bozkır'la ortaklığının yanı sıra, Uygur Türkü Halike Habibullah'ın 2017 yılında 50 bin dolar ve 490 bin lira dolandırıldığı iddiasıyla da yargılanan Özyurt, savunma sanayisinde faaliyetleri olan bir iş insanı olarak biliniyor.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, Eski MİT mensubu A.A. ile birlikte yargılanan Özyurt, “kişinin kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık”, "tehdit" ve "hakaret" suçlamalarıyla yargılanıyor. A.A. da, bu dava nedeniyle MİT'ten ihraç edildi.

Orgeneral Çetin'in elinden hediye de alan Özyurt, ilk fotoğrafı sosyal medya hesabından  "Jandarmanın şanlı tarihini Arif Çetin paşamdan dinledik” şeklinde paylaştı. İkinci fotoğrafta ise, "Kıymetli ağabeyim Jandarma Genel Komutanımız Arif Çetin paşama, hediyesi ve misafirperverliği için teşekkürler" ifadeleri yer aldı. 

Arif Çetin'in fotoğraf çektirdiği diğer isimler şöyle:

Hüseyin Eryılmaz:

Demir-çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu zarara uğratan firmalara karşı 29 ilde yürütülen “Demir Yumruk” operasyonu kapsamında aralarında Hüseyin Eryılmaz’ın da olduğu 10 kişi tutuklandı.

Galip Öztürk:

Batum’da ofisine düzenlenen operasyonla yakalanan Galip Öztürk’ün dairesinde 7,2 kilogram kokain bulunduğu açıklanmıştı. Gürcistan Mahkemesi tarafından Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’e 8 yıl hapis cezası verilmişti.

Selahattin Yılmaz:

 

Ferhat Aydoğan:

Alaattin Çakıcı’nın manevi yeğeni ve “basın danışmanı” olarak bilinen Ferhat Aydoğan, sosyal medya hesabından Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’i ziyaretinden fotoğraflar paylaşmış, daha sonra paylaşımını silmişti. Ferhat Aydoğan, deprem nedeniyle Kahramanmaraş’ta kurulan Jandarma Genel Komutanlığı Mobil Harekât Merkezi’nde çekilmiş fotoğrafları “Vatanımızın yiğitlerinden jandarma teşkilatımızın Genel Komutanı Sn Arif Çetin Paşamı #Kahramanmaraş’ta ziyaret ederek 36 gündür Afet bölgelerindeki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettik” mesajıyla paylaşmıştı.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Serdar Özyurt Arif Çetin necip hablemitoğlu

İlgili Haberler