Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ayhan Bora Kaplan davası Yerlikaya'ya karşı intikam operasyonu mu? 'Post Erdoğan dönemi...'

Gazeteci Fatih Altaylı, son günlerde gündemden düşmeyen Ayhan Bora Kaplan davası ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın dün yaptığı açıklamaları yorumladı. Altaylı, "İktidarda bir otorite boşluğu ve iktidarda post Erdoğan dönemi yani Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrılmasından sonra, görev süresi sona erdikten sonra ya da istifa ettikten sonra veya nasıl ayrılacaksa kimin nerede etkin olacağıyla bir hesaplaşma ve bir yandan da bu dönemde bazı operasyonları durdurarak Ankara Emniyeti'nde de Ayhan Bora Kaplan bağlantılı isimleri perdeleme olarak görülüyor" dedi.

Ayhan Bora Kaplan davası Yerlikaya'ya karşı intikam operasyonu mu? 'Post Erdoğan dönemi...'

Ayhan Bora Kaplan davasında gizli tanık Serdar Sertçelik üzerinden AKP'ye operasyon yapıldığı iddiasına ilişkin yorumlarda bulunan gazeteci Fatih Altaylı, AKP'de Erdoğan dönemine hazırlık yapıldığının değerlendirildiğini ve davanın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya yönelik bir operasyon olduğu yönünde kulisler aldığını belirtti.

Altaylı'nın değerlendirmeleri şöyle:

"HÜKÜMET İÇERİSİNDE BAZI İSİMLERİ..."

"Operasyonu yürüten Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve Organize Suçlar Şube Müdürü. Aslında operasyon var mı yok mu belli değil. Ankara'da 2 dava çok karışık. Sinan Ateş ve bu dava. Bu iki dava birbiriyle çok paralel gidiyor. Ankara'da benim son günlerde edindiğim izlenim şu; Ayhan Bora Kaplan davası mevcut hükümet içerisinde bazı isimleri saf dışı bırakmak için organize edilen bir dava haline dönüştü deniyor. O kişi kim: İçişleri Bakanı Alİ Yerlikaya.

"İNTİKAM OPERASYONU"

Ankara'da genel kanat şu; Bu dava bahane edilerek Ali Yerlikaya'nın bakanlıktan alınması için bir kulis bir lobi yapılıyor diyorlar. Çünkü iddialar şu; adını andığın itirafçının itiraflarında aslında bakanlara yönelik bir iddia yok. Bunun daha sonra kim olduğu bilinmeyen bir takım kişiler tarafından oraya iddianameye eklendiği veya eklenmeye çalışıldığı, ilk ifadede böyle bir şey olmadığı, mülki müfettişlerin de bu konuda soruşturma yürüttüğü yönünde. Bu soruşturmada hafta sonuna kadar tamamlanacak büyük ihtimalle. 

"MİT'E AKTARILMASI HERKESİN LEHİNE OLABİLİR"

Yani Ankara'da genel kanaat şu; bu Ali Yerlikaya'ya karşı bir intikam operasyonu ve Ali Yerlikaya'nın bazı konularda elini derinlere sokmasının önlenmeye yönelik bir hareket olduğu söyleniyor. Bilemem öyle midir değil midir. Bu geçmişle bugün arasında bir hesaplaşma gibi. Bu hesaplaşmada Ali Yerlikaya'yı haksız çıkarmak için bir takım güçlerin devreye girdiği iddiası. Ben Ankara'nın kulislerine bugün itibariyle bu denli hakim değilim. Bunlar benim uzmanı olduğum konular değil. Ankara'da AK Parti'ye yakın isimlerden alabildiğim bilgi bu yönde.

Yine bir takım kliklerin oluştuğu, AK Parti içerisindeki bazı önemli isimlerin bakanlıktan alınan bazı isimlerle çok hareket etmeye başladığı yolunda bilgiler geliyor.

Bu soruşturmanın MİT'e aktarılması herkesin lehine olabilir. Bunun biraz daha tarafsız soruşturulması lazım.

ERDOĞAN SONRASINA HAZIRLIK MI?

Emniyet içerisinde Ayhan Bora Kaplancı adamlar var. Ayhan Bora Kaplan dediğin adam normalde selam bile vermeyeceğin mafya demeye bile insanların çekineceği bir tip aslında. 

Bu tiple iş tutanlar olduğu söyleniyor. Bunların bir şekilde ortaya çıkma paniğiyle de bunu tezgahladıkları iddia ediliyor. Her iddianın bir kazananı bir kaybedeni vardır. Bu şunu gösteriyor. İktidarda bir otorite boşluğu ve iktidarda post Erdoğan dönemi yani Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrılmasından sonra, görev süresi sona erdikten sonra ya da istifa ettikten sonra veya nasıl ayrılacaksa kimin nerede etkin olacağıyla bir hesaplaşma ve bir yandan da bu dönemde bazı operasyonları durdurarak Ankara Emniyeti'nde de Ayhan Bora Kaplan bağlantılı isimleri perdeleme olarak görülüyor. 

"İKTİDARDA OTORİTE BOŞLUĞU VAR"

Aslında bu soruşturma içerisinde hiç olmayan bakanların sanki AKP'ye karşı bir komplo kuruluyormuş hissi vermek için; FETÖvari diyor ya Yerlikaya; o şekilde sokulduğu. Nasılsa FETÖ'de CD'ler koyuluyordu gizli tanıklar vasıtasıyla, Yerlikaya'nın da kastettiği zannederim bu.

Bu iş çok karışık bir iş ve iktidarda bir otorite boşluğu var"


Haber Kaynağı : 12punto

Fatih Altaylı Ayhan Bora Kaplan MİT Serdar Sertçelik