Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AYM üyesi Kenan Yaşar 'Karıncalar fili çok kıskanır' paylaşımını sildi

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki kriz devam ederken AYM üyesi Kenan Yaşar, sosyal medyadaki ‘Karıncalar fili çok kıskanır’ paylaşımını kaldırdı.

AYM üyesi Kenan Yaşar 'Karıncalar fili çok kıskanır' paylaşımını sildi

Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Gezi tutuklusu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını tanımamasıyla ilgili tartışmalar sürerken, AYM üyesi Kenan Yaşar’ın sosyal medya paylaşımı gündem olmuştu

AYM üyesi Yaşar, kendisine ait X (Twitter) hesabnından şu paylaşımı yapmıştı;

“Karıncalar, fili çok kıskanır. ‘O canlıysa biz de canlıyız, o büyükse biz de büyüğüz’ derlermiş. Bir gün fil geçerken karıncalar filin sırtına atlamışlar. Fil silkinmiş, hepsi yere düşmüş, sadece biri kalmış. Yerdeki karıncalar, filin sırtındaki karınca için tempo tutmuşlar -Ez onu! Ez onu!”

GÜNDEM OLAN PAYLAŞIMINI KALDIRDI

Yargı krizi devam ederken bu paylaşım gündem oldu. Söz konusu paylaşımın Yargıtay’a gönderme olduğu yönünde iddiaların ortaya atılmasından sonra AYM üyesi Yaşar paylaşımı kaldırdı.

‘MAHKUMLAR YARGILIYOR, HAKİMLER MAHKUM ŞİMDİ’

Yaşar, Yargıtay’ın AYM’nin Can Atalay kararı hakkında ‘hukuki değeri yok’ yorumunda bulunması üzerine önceki gün Nurullah Genç’in şu dizelerini paylaşmıştı:

“Haritanın en beyaz noktasına kan düştü. Kırıldı adaletin kılıcı; kalkan düştü. Mahkumlar yargılıyor; hakimler mahkum şimdi. Hakların temeline sanki bir volkan düştü.”


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Mahkemesi AYM Kenan Yaşar yargı krizi Yargıtay