Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ayşe Ateş'in Erdoğan'ı ziyaretinin ardından Bakan Tunç'tan 'Sinan Ateş' açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da suikaste uğrayan Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesi ve dava süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Ayşe Ateş'in Erdoğan'ı ziyaretinin ardından Bakan Tunç'tan 'Sinan Ateş' açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Tunç, Meclis Genel Kurulu'na sevk edilecek sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

SOKAK KÖPEKLERİ DÜZENLEMESİ

"Çalışma Meclis'teki grubumuza gönderildi. Burada önemli olan orta yolu bulmak. Hayvanlarımızı korumamız lazım. Onların dilleri yok, dertlerini anlatamayabilirler. Onlar bizim can dostlarımız. Son yıllardaki düzenlemelerle hayvanlara karşı eziyet eden, onları öldürenlerle ilgili özellikle cezaların artırılmasıyla ilgili düzenlemeleri hayata geçirmiştik. Kedilere, köpeklere eziyet edenlerle ilgili yargının huzuruna gelen birçok dava oldu. Sanıklar hapis cezası aldı.

Hayvanların birbirlerine de zarar vermemeleri lazım. Başıboş köpeklerin insanlara zarar verdiği konuları da görüyoruz. Ölen vatandaşlarımız var, okula gidemeyen çocuklar var. Sabahları namaza gidemeyen yaşlılar, vatandaşlarımız var. Sokakların da korunaklı olması lazım. İnsan sağlığı da hayvan sağlığı da önemli. Orta yolu milletvekillerimizin bulacağına inanıyoruz. Belediyelere bu konuda görevler, yetkiler verilmesi lazım. Görevli kişilerin belirlenmesi lazım. Barınakların artırılması lazım. Barınaklar için maddi destekler gerekiyor. Milletvekillerimiz çalışmaları gerçekleştireceklerdir."

AYŞE ATEŞ- ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da suikaste uğrayan eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i kabulü ve soruşturma süreciyle ilgili soruya yanıt veren Tunç, "Ayşe Ateş göreşmesinde ben de bulundum. Sayın Cumhurbaşkanımız dikkatle dinledi. Hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını söyledi. Bu konuda yargıya güvenilmesi gerektiğini ifade etti. 1 Temmuz'da duruşma başlıyor. 22 tutuklu var. Dava açıldı. Dosya kamuoyunun gündeminde zaten. Soruşturması devam eden kişiler bakımından da süreç devam ediyor. (Ayşe Ateş'in tehdit edilmesi) Bu konuda şikayet varsa yargıya intikal ettirin dedik." dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Sinan Ateş Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Ayşe Ateş Cumhurbaşkanı Erdoğan Sokak köpekleri