Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Azmi Karamahmutoğlu, Sinan Ateş davası için açıklamada bulundu: 'Eline ülkücü kanı bulaşmış...'

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, Sinan Ateş davası hakkında açıklama yaptı. Karamahmutoğlu yazılan iddianame için, "Eline ülkücü kanı bulaşmış olanları 'politik rehin' olarak tutmak maksadıyla kullanılacaktır" dedi.

Azmi Karamahmutoğlu, Sinan Ateş davası için açıklamada bulundu: 'Eline ülkücü kanı bulaşmış...'

Zafer Partisi Sözcüsü Karamahmutoğlu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in uğradığı suikast üzerine açılan soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayete ilişkin soruşturmayı iki yıl dört ayın ardından 29 Nisan günü tamamlamıştı.

22 ismin yer aldığı iddianamede, Sinan Ateş’in neden öldürüldüğüne ve bilirkişi raporunda yer alan telefon yazışmalarına ilişkin kayıtlara neredeyse hiç değinilmemesi dikkat çekti.

ZAFER PARTİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, yazılan iddaname için şu ifadeleri kullandı:

''22 şüphelinin mahkemeye sevk edildiği dava dosyasında tetikçileri görebiliyoruz, yardım ve yataklık yapanları görebiliyoruz bu siyasi cinayete fakat Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış bir ülkücünün katili olan tertipçileri bu cinayet emrini verenleri, kişileri veyahut kişiyi azmettirenleri göremiyoruz.

Yani bu siyasi cinayetin işleyenleri, tetikçilerinden başka karar alıcılarının kimler olduğunu dosyada göremiyoruz. Bunun karartıldığını hatta dosyadan uzak tutulmaya çalışıldığını görebiliyoruz.

Buradaki maksat elbette ki çok açık 'Sinan Ateş cinayeti daha ne kadar süreyle politik bir şantaj bir tehdit unsuru olarak kullanılacaktır?' kamuoyu bu sorunun cevabını merakla bekliyor.

Belli ki Sinan Ateş cinayeti dosyası, bir ülkücünün katillerinin tepesinde Demokles'in Kılıcı gibi sallandırılmaya devam edecektir ve eline ülkücü kanı bulaşmış olanları 'politik rehin' olarak tutmak maksadıyla kullanılacaktır.

Elinde ülkücü kanı bulunan bazı siyasi kadrolar adeta muktedirler tarafından rehin alınmıştır.''


Haber Kaynağı : 12punto

Sinan Ateş Zafer Partisi Azmi Karamahmutoğlu