Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

'Bahar havası eserken...' Sabah yazarından Ayhan Bora Kaplan yorumu: '17-25 Aralık benzeri...'

Sabah yazarı Mahmut Övür, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevden alınan üst düzey polislerin, 17-25 Aralık benzeri bir yargı operasyonu planladıklarını iddia etti.

'Bahar havası eserken...' Sabah yazarından Ayhan Bora Kaplan yorumu: '17-25 Aralık benzeri...'

Ayhan Bora Kaplan'ın elebaşılığını yaptığı suç örgütünün 2 numarası olduğu iddiasıyla yargılanan Serdar Sertçelik, geçtiğimiz günlerde davanın gizli tanığı olduğunu açıklamıştı. 

"İNSANI DEHŞETE DÜŞÜRÜYOR"

Yaşanan gelişmeleri ele alan Sabah yazarı Mahmut Övür, "Siyasette bahar havası eserken emniyet bürokrasisinde bambaşka bir rüzgâr esiyor, daha doğrusu fırtına kopuyor. Akıl alır gibi değil, yakın geçmişte bir FETÖ belası yaşayan, sonunda da 15 Temmuz gibi kanlı bir işgal ve darbe girişimiyle bedel ödeyen bir ülkede artık bir daha böyle şeyler olmaz diye düşünürken, bugün emniyet içinde olanlar insanı dehşete düşürüyor" dedi.

"FETÖ OLUNCA İŞİN RENGİ DEĞİŞİYOR"

Ayhan Bora Kaplan davasında yaşananların, sıradan bir mafya skandalı olarak geçiştirilemeyeceğinin altını çizen Övür, "İşin içinde şu an görevde olan emniyet müdürleri, polis şefleri, medya ve FETÖ olunca işin rengi değişiyor" yorumunda bulundu. 

"YURTDIŞINA KAÇMIŞ"

Olayın bu noktaya gelmesinin ve bir skandala dönüşmesinin esas nedeninin, "Ankara Emniyeti'nde bu grubun, siyaset ve siyasetçilere derin bir operasyon hazırlığı içinde olmaları iddiası" olduğunu kaydeden Övür, "Bu müthiş iddiayla ilgili şu aralar sık sık 'M7' diye tipik FETÖ yöntemi olan gizli bir tanıktan söz ediliyor. Adı Serdar Sertçelik... Mafyatik Ayhan Bora Kaplanın ikinci adamıymış. Tutuklanmış ve 17 sayfalık bir ifade vermiş. Gizli tanık olduğu için de elektronik kelepçeyle serbest bırakılmış. Bu arada vurulmuş ve yurtdışına kaçmış" şeklindeki bilgileri paylaştı. 

"17-25 OPERASYONU GİBİ"

Sertçelik'in, "Eski Adalet Bakanları Bekir Bozdağ, Abdülhamit Gül, Milletvekili Mücahit Aslan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve Sadık Soylu olmak üzere bu kişilerle ilgili şablon oluşturulacak. Gizli tanık olarak ifademe bu isimleri eklememi istediler" iddiasını hatırlatan Övür, "Yani tıpkı FETÖ gibi şu anda görevde olan polis müdürleri, bir mafya aparatına ifade verdirerek adı geçen siyasi aktörleri suçlayacak. Yeni bir 17-25 yargı operasyonu gibi. Hedef Başkan Erdoğan ve AK Parti hükümeti mi henüz arka planı tam olarak ortaya çıkmış değil ama bu kadarı bile ürpertici. Öyle olduğu içindir ki, ilgili polis müdürleri ve polisler görevden uzaklaştırıldı ve geniş bir soruşturma başlatıldı" değerlendirmesinde bulundu. 

NE OLMUŞTU?

Sertçelik, Ankara Emniyeti'ne bağlı polislerin baskısıyla "gizli tanık" olduğunu ve gizli tanık ifadesinin içeriği konusunda polisler tarafından yönlendirildiğini öne sürmüştü. Sertçelik, ek ifadeyle AKP'li bazı yöneticilerin ismini vermesi için emniyet tarafından zorlandığını iddia etmişti. Sertçelik'in iddialarının ardından, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, müfettiş raporu sonrasında açığa alınmıştı. 


Haber Kaynağı : 12punto

Mahmut Övür Ayhan Bora Kaplan 17-25 Aralık