Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bakan Işıkhan'dan 'uzaktan ve esnek çalışma modeline' yeşil ışık: 'Ayak uydurmamız lazım'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, uzaktan ve esnek çalışmaya ilgili açıklamada bulundu. “Değişime ayak uydurmamız lazım” diyen Bakan Işıkhan, "Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan'dan 'uzaktan ve esnek çalışma modeline' yeşil ışık: 'Ayak uydurmamız lazım'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) kapsamında düzenlenen 'İŞKUR Yol Arkadaşım: Gençlerle Yarına Yolculuk Programı'nda gençlerle bir araya geldi ve sorularını yanıtladı.

"DEĞİŞİME AYAK UYDURMAMIZ LAZIM"

İşin yapısı, şekli ve çalışma modellerinin değişmeye başladığını aktaran Bakan Işıkhan, şunları söyledi:

"Uzaktan çalışma, esnek çalışma dediğimiz modeller gündeme gelmeye başladı. Bunun artısı da var, eksisi de var. Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor.

Çalışma hayatına girdiğinizde sosyal yeteneklerinizin çok iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Covid-19 pandemisi sonrasında işler devam ediyor. Hâlâ uzaktan çalışma, esnek çalışma, güvenceli esnek çalışma modelleri bizim için daha önemli.

Çalışmanın, işin şekli değişiyorsa bizim de bu değişime ayak uydurmamız lazım. 10 yıl sonra aklınıza gelemeyecek, farklı işlerle ve çalışma modelleriyle karşı karşıya kalacağız."


Haber Kaynağı : 12punto

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ışıkhan istihdam İŞKUR Vedat Işıkhan