Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bakan Tunç'tan 'Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu' sorusuna ilginç cevap

Bakan Yılmaz Tunç, bir muhabirin Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kaza ile ilgili sorusuna, 'gündem Filistin arkadaşım' cevabı verdi.

Bakan Tunç'tan 'Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu' sorusuna ilginç cevap

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu hakkında Fox muhabirinin sorduğu soruyu, "Gündem Filistin arkadaşım" diyerek cevaplaması sosyal medyada tepki çekti.

BAKAN GEÇİŞTİRDİ

7 Aralık tarihinde Yunus Emre Göçer cinayeti hakkında "Ortada bir kusur, suç varsa bunun takipçisi olunacaktır" ifadelerini kullanan Bakan Tunç, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud hakkında sorulan soruyu "Gündem Filistin" diyerek cevaplamadı.

"BU TAM ANLAMIYLA BİR DEZENFORMASYONDUR"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kendisi hakkında çıkan “Adalet Bakanı Tunç’tan ‘Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu’ sorusuna ‘Gündem Filistin’ dedi” haberleri hakkında, “Bu tam anlamıyla bir dezenformasyondur” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından “Adalet Bakanı Tunç’tan ‘Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu’ sorusuna ‘Gündem Filistin’ dedi” haberleri hakkında paylaşım yaptı. Bakan Tunç yaptığı paylaşımda, “Bu tam anlamıyla bir dezenformasyondur. 

Bir gün önce Fox muhabirinin Ankara’daki aynı konudaki sorusuna ‘Sıfatı ne olursa olsun kanun önünde herkes eşittir, olayı tüm yönleri ile soruşturacağız’ şeklindeki cevabımızı bildikleri halde; bu kez İstanbul’da Filistin ile ilgili bir programda kalabalığın arasından uzattığı mikrofonla ne dediğini duyamadığım yine Fox Tv muhabirine ‘Şu anda Filistin ile ilgili programdayız’ şeklindeki cevabımın çarpıtılarak yayılmak istenmesi tam bir dezenformasyon olup iyi niyetli bir tutum olmadığı açıktır. 

Vefat eden motokurye kardeşimizin hak ve hukukunu korumak için, sorumlular hakkında gerekli soruşturmayı titizlikle takip edeceğimizi tekrar hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?


Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil, 30 Kasım'da Kennedy Caddesi Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde moto kurye Yunus Emre Göçer'in (38) kullandığı motosiklete arkadan çarpmıştı. Kazada, ağır yaralanan Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Motokurye Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun Türkiye’den kaçmasından 5 gün sonra, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği’nden bir heyetin Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile makamında görüştüğü ortaya çıkmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Filistin Hassan Sheikh Mohamud motokurye Somali Cumhurbaşkanı