Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.872

Bakanlık duyurdu: Vaniköy'deki kaçak yapılar için yıkım kararı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde yer alan ruhsatsız ve kaçak yapılar için yıkım faaliyetinin bugün başlayacağını duyurdu. İBB ve Cumhuriyet Başsavcılığı da sürece dahil olarak yasal işlemleri başlattı.

Bakanlık duyurdu: Vaniköy'deki kaçak yapılar için yıkım kararı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde tespit edilen alanda yer alan ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilerle ilgili yıkım faaliyetinin bugün gerçekleştirileceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan sosyal medya paylaşımında, "İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde, birtakım izinsiz inşa faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve ruhsatsız yapılar Bakanlığımızca mühürlenmişti. Tespit edilen alanda yer alan ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilerle ilgili yıkım faaliyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerimiz koordinesinde bugün gerçekleştirilecektir" ifadesi kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Boğazı'na bakan Vaniköy'de ormanlık arazi içerisinde yer alan villa inşaatı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı inceleme başlatmıştı. 

İBB'den yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

"Yasal süreç ivedilikle başlatılmış, 16 Ağustos'ta 2089 sayılı yapı tatil tutanağı düzenlenmiş olup inşaat mühürlenerek faaliyetten men edilmiş ve konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi. Adalet Bakanı Tunç da sosyal medya hesabından, "İstanbul'un Üsküdar ilçesi Vaniköy semtinde bulunan ve Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan yapıyla ilgili olarak Türk Ceza Kanununun 184. Maddesi uyarınca 'İmar Kirliliğine Neden Olma' suçundan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır. Dünyanın göz bebeği İstanbul'umuzun doğasını bozacak hiçbir olumsuzluğa asla müsaade edilmeyecektir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Çevre ve şehircilik Bakanlığı İBB Vaniköy