Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bakanlık Fırat'a giden menfezleri kapattıklarını duyurdu

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninde yaşanan acı olayın ardından bakanlık Fırat'a giden menfezleri kapattıklarını duyurdu.

Bakanlık Fırat'a giden menfezleri kapattıklarını duyurdu

21 Haziran 2022'de siyanür sızıntısı nedeniyle geçici olarak kapatılan ancak daha sonra tekrar faaliyete geçen madende, toprak kayması sonucunda 9 maden işçisi hayatını kaybetti. Bu trajik olayın ardından bölgede Fırat Nehri'ne doğru bir sızıntı riski bulunduğu endişesiyle harekete geçen yetkililer, Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne bağlandığı menfez kapaklarını kapatma kararı aldı.

'SABIRLI DERESİ'NİN FIRAT'A ULAŞAN MENFEZLERİNİ KAPATTIRDIK'

Çevre Bakanlığı yetkilileri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, "Devletimizin tüm imkânlarıyla sahadayız. Arama kurtarma çalışmaları AFAD koordinasyonunda devam ediyor. Bununla birlikte toprak kaymasının hemen ardından Bakanlığımız merkez ve İl Müdürlüğümüz Denetim Ekiplerini bölgeye ivedilikle sevk ettik. Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor, gelişmeleri hassasiyetle takip ediyoruz" şeklinde konuyla ilgili bilgi verdi.

VALİ: FIRAT'A SIZMA SÖZ KONUSU DEĞİL, OLSA AÇIKLARIM

Öte yandan, bölgede incelemelerde bulunan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ise Fırat Nehri'ne herhangi bir sızıntı olmadığını belirterek, "Şu anda öyle bir şey söz konusu değil. Olsa size açıklarım. Şu anda Fırat Nehri'ne bir sızma söz konusu değil. Toprak kayması olmuş. Toprak kaymasının dışında her hangi bir problem yok. Bütün ekipler geliyor. Bütün kontrolleri yapacaklar. Şu anda Fırat Nehri'nde her hangi bir akıntı söz konusu değil" şeklinde açıklamalarda bulundu.


Haber Kaynağı : 12punto

AFAD denetim Çevre Erzincan işçi kayması risk Toprak toprak kayması