Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

'Bakımları bakanlığın onayladığı şirket yaptı' demişti: CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'ın iddiasına bakanlıktan yanıt!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz Antalya’da meydana gelen teleferik kazasının ardından yaptığı açıklamada teleferik bakımlarının bakanlığın onayladığı şirket tarafından yapıldığını söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yavuzyılmaz’ın iddiasını yalanladı.

'Bakımları bakanlığın onayladığı şirket yaptı' demişti: CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'ın iddiasına bakanlıktan yanıt!

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 1 yurttaş hayatını kaybetti.

Havada asılı kabinde kalan 13 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz teleferik bakımlarının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayladığı şirket tarafından yapıldığını söyledi.

Yavuzyılmaz şöyle konuştu;

"Antalya Büyükşehir Belediyesi söz konusu acı olayın yaşandığı teleferik sistemiyle ilgili olarak hem yıllık bakımlarını hem aylık bakımlarını aynı zamanda da haftalık bakımlarını yapmak üzere akredite olmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir uzman şirkete bakım onarımlarını yaptırmıştır.

Son yaptırdığı yıllık bakım 19 Şubat-4 Mart 2024 tarihleri arasındadır. Bu bakım sözleşmesi ve sonuç raporlarıyla birlikte tarafımızca incelenmiş, bakım esnasında tespit edilen eksiklikler giderilmiş ve neticesinde bakım raporu da devreye girmiştir. Aynı zamanda da yine haftalık ve aylık bakımlar da yapılmıştır. Nisan ayının bakım raporuysa zaten şuanda bakımları aynı zamanda sürmekteydi, kontrolleri yine bu uzman bakım onarım şirketi tarafından yapılmaktaydı.

Bu şirket 2017 yılında faaliyete geçen bu teleferik sisteminin bakım onarımlarını da yapan, 2018 yılı itibarıyla da yine ihalesi yapılıp, sözleşmesi imzalanmış olan şirketle aynıdır. Dolayısıyla da bakımların tümünün Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANET A.Ş. tarafından yaptırıldığı açık ve net şekilde görülmektedir. Konuyla ilgili hukuki süreç devam edecek. Bu esnada da yine sözleşmeler ekleri ve raporlar sonuçlarıyla birlikte idari tahkikat yapan yetkililerle de paylaşılacaktır. Şu ana kadar da paylaşılmıştır."

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Deniz Yavuzyılmaz'ın iddiasını yalanladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bahse konu şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teleferiğin bakımını yapmak üzere onaylanması veya sertifikalandırılması söz konusu değildir. Sayın Yavuzyılmaz’ın ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle;

“CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Deniz Yavuzyılmaz tarafından Antalya Konyaaltı’nda teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi hadisesine ilişkin yapılan açıklamada, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin teleferiğin bakımlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırdığı” ifade edilmiştir.

Bahse konu şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teleferiğin bakımını yapmak üzere onaylanması veya sertifikalandırılması söz konusu değildir. Sayın Yavuzyılmaz’ın ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır.”




Haber Kaynağı : 12punto

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı teleferik