Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

Başkent'te maymun çiçeği iddiası: Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi

Ankara’da 4 kişinin maymun çiçeği şüphesi üzerine karantinaya alındığı iddia edildi. Konuya ilişkin TTB Genel Sekreteri ve Ankara Tabip Odası Başkanı 12punto'ya konuştu. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ise maymun çiçeği iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.

Başkent'te maymun çiçeği iddiası: Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, DSÖ'nün acil durum ilan ettiği maymun çiçeği virüsüne ilişkin "İnşallah Türkiye'ye gelmez" açıklamasını yapmıştı.

4 KİŞİ ŞÜPHE ÜZERİNE KARANTİNAYA ALINDI İDDİASI

Sözcü TV'nin aktardığına göre, Ankara'da iki hastanede 4 kişi maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alındı. Dün (21 Ağustos) Bilkent Şehir Hastanesi'ne başvuran 3 kişinin karantinaya alındığı öne sürüldü. Bugün ise Etlik Şehis Hastanesi'ne giden 1 hastanın şüphe üzerine karantinada olduğu iddia edildi.

TTB'DEN 12PUNTO'YA AÇIKLAMA

İddialarının ardından 12punto Türk Tabipleri Birliği ve Ankara Tabip Odası Başkanı'nı aradı.

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Hilmi Önder Okay, "Teyit edilmiş bir bilgi yok. Gelişmeler geldikçe bakalım spekülasyon yapmak istemem" açıklamasını yaptı.

Ankara Tabip Odası Başkanı Aliye Mine Coşkun ise "Net bir bilgimiz yok, araştırıyoruz. Öğrendiğimizde açıklama yapacağız." dedi.

ANKARA İLK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, maymun çiçeği karantinası iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Ankara'daki  hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir" denildi.

DMM: İTİBAR ETMEYİNİZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün açıklamasını paylaşarak, maymun çiçeği iddialarını yalanladı.

DMM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “Ankara'da 4 kişi, ‘maymun çiçeği’ şüphesiyle karantinaya alındı” iddiası doğru değildir. 

Ankara'daki herhangi bir sağlık tesisinde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hasta bulunmamaktadır. 

Gerekli bilgilendirmeler, Sağlık Bakanlığının ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde yapılmaktadır.

Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz"

 


Haber Kaynağı : 12punto

maymun çiçeği maymun çiçeği virüsü Sağlık Bakanlığı Sözcü TV