Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Başörtülü hakimler için 'reddi hakim' talebinde bulunmuş, şikayet edilmişti

Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir uyuşturucu davasında sanık avukatı, mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtülü olmasının 'laikliğe aykırı' olduğunu ifade edip reddi hakim talebinde bulunmuş, heyet avukat hakkında baroya şikayette bulunmuştu. Avukat hakkında karar verildi.

Başörtülü hakimler için 'reddi hakim' talebinde bulunmuş, şikayet edilmişti

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, mahkeme başkanı ve üye hakim başörtülü olduğu için reddi hakim talebinde bulunan Avukat Alperen Demirdiş hakkında inceleme başlatıldı.

Adalet Bakanlığı, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mahkeme başkanı ve üye hakim başörtülü olduğu için reddi hakim talebinde bulunan Avukat Alperen Demirdiş hakkında yapılan suç duyurusu üzerine, soruşturma izni verilerek dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar Ufuk A. ve Serdar B., 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan yargılandıkları davada hakim karşısına çıktı.

Sanık Serdar B.'nin avukatı Alperen Demirdiş, reddi hakim talebinde bulundu. Avukat Alperen Demirdiş, "Türkiye Cumhuriyeti laik bir hukuk devletidir. Anayasada mahkemenin bağımsızlığı teminat altına alınmıştır. Dini simgelerle görev yapan mahkeme başkanı ve üyesini reddediyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı, sanık müdafisine reddi hakim talebini yazılı olarak bildirmesi için 3 gün süre verilmesine, ret gerekçeleri bildirildiğinde talebin karara bağlanmasına, ayrıca mahkeme heyetinden başkan ve üye hakim için ret talebinde bulunulduğu için bu işlem sonuçlanıncaya kadar başka bir işlem yapılmamasına karar verdi.

Duruşmayı 2 Temmuz'a erteleyen mahkeme heyetinin avukatın beyanına ilişkin Ankara 1 No'lu Baroya şikayette bulunduğu öğrenildi.


Haber Kaynağı : İHA

Adalet Bakanlığı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Avukat dava hakim savcı soruşturma