Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bodrum Türkbükü ve Yalıkavak'ta kaçak yapılar yıkılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde sahil şeridini işgal eden yapılara izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Yaz turizminin gözde merkezi Bodrum'da 'Denizler halkındır' sloganıyla başlatılan proje kapsamında sahillerde temizlik hareketi başladı.

Bodrum Türkbükü ve Yalıkavak'ta kaçak yapılar yıkılıyor

Jet sosyetenin göz bebeği olan Türkbükü ve Yalıkavak'ta kaçak iskele ve ahşap yapılar sabah saatlerinde itibaren yıkılıyor.

Bu kapsamda, Denizkızı, Redline ve Memedof’un izinsiz olan iskele, ahşap sahne ve ahşap yapıları yerle bir edildi. 

NE OLMUŞTU?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir canlı yayında 'Denizler halkın' projesini açıkladı.

Buna göre, Türkiye genelinde sahil şeridini işgal eden yapılara izin verilmeyecek.

Özhaseki şunları söyledi:

"Hatay'dan başlayarak Artvin'e kadar sahil şeridinde bir tarama yaptırıyorum. Ne kadar kaçaklık varsa, işgal varsa, vatandaşın denize erişimini engelleyecek varsa temizliğe başlıyoruz. Orada halkın denize rahat ulaşımını engelleyen ne varsa yok edeceğiz. Orada bir birim kurarak halka açık hale getireceğiz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı da halk plajları açılıyor. Ne kadar talep geldiyse tamamını imzaladım. Kendi Çevre Ajansı bünyemizde bir kuruluşumuz var. Plajları kendimiz işleteceğiz. İnsanlar ne istiyorlarsa yesinler içsinler rahat etsinler. Belediyelerle büyük bir sıkıntımız yok. Onlar plajları halk plajı olarak işletiyorlar.

Sahillerimizde binlerce yat var. Allah daha çok versin herkesin yatı olsun. Ama bunlar bulabildikleri yerlere bağlıyorlardı. Ağaçlara bağlıyorlardı. Sahillerde şamadıra dediğimiz bir sistem 50 metre arayla mapa şamandıra koyacağız oraya bağlayacaklar. Sahillerde duran yat sayısı bilinmiyor. Hiç görmediğimiz tanımadığımız bayraklar var üzerinde bunları tanımıyoruz

Sahillerimizde binlerce yat var. Allah daha çok versin herkesin yatı olsun. Ama bunlar bulabildikleri yerlere bağlıyorlardı. Ağaçlara bağlıyorlardı. Sahillerde şamadıra dediğimiz bir sistem 50 metre arayla mapa şamandıra koyacağız oraya bağlayacaklar. Sahillerde duran yat sayısı bilinmiyor. Hiç görmediğimiz tanımadığımız bayraklar var üzerinde bunları tanımıyoruz"


Haber Kaynağı : 12punto

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Deniz Mehmet Özhaseki Kaçak yapı bodrum