Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Bodrum'daki orman yangını kontrol altına alındı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Pınarlıbelen Mahallesi’nde çıkan orman yangınının kontrol altına alınamadığı açıklanmıştı. Muğla Valisi İdris Akbıyık ise, yaptığı açıklamada "Bu yılın en ciddi yangınlarından birini yaşıyoruz" demişti. Gece boyu süren çalışmaların ardından ise yangın kontrol altına alındı.

Bodrum'daki orman yangını kontrol altına alındı

Pınarlıbelen Mahallesi Etrim ve Kaklık mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesine ait ekipler sevk edildi.

Yangın söndürme çalışmalarına, havadan 10 helikopter ile 8 uçak, karadan 119 arazöz, 16 su tankeri, 5 dozer, 400 personel ve bazı sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda itfaiye ekipleri destek veriyor.

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de yangın bölgesine gelerek söndürme çalışmasını takip etti.

MUĞLA VALİSİ AKBIYIK DA BÖLGEYE GELDİ

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Yönetim Aracında yangındaki son duruma ilişkin bilgiler aldı.

Akbıyık, burada yaptığı açıklamada, yılın en ciddi yangınlarından birini yaşadıklarını söyledi.

Yangın söndürme çalışmasına Muğla Orman Bölge, AFAD, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum ve Milas Belediyesi ile özel sektörlerin destek verdiğini belirten Akbıyık, "Yangını elimizden geldiği kadar kontrol altına almak için havadan, karadan büyük bir mücadele veriyoruz. Yangında görev yapanları tebrik ediyorum." dedi.

Şu anda yerleşim yeri için bir tehlike bulunmadığını ifade eden Akbıyık, şöyle konuştu:

"Yangın tam olarak kontrol altına alınmış diyemiyoruz. En azından yangının yayılması engellendi. Sabaha kadar tüm birimlerimiz araçlarımız çalışacak. Karadan müdahale çok zor oldu. Arkadaşlarımız kilometrelerce su hortumlarını taşıdılar, itfaiye hortumlarını taşıdı. Yol olmadığı için dozerlerimiz yol açma çalışması yapıyor. Havadan karadan gayret devam ediyor. Yangında 18 hava aracımız, 119 karadan arazözler ile belediyelerden gelen itfaiyelerimiz destek veriyor. Ağırlıklı orman personelimiz olmak üzere yaklaşık 400 personelimiz burada görev yapıyor. Çalışmalar sabaha kadar devam edecek, kontrol altına alacağız. Milletimize, Bodrum'a, Muğla'ya büyük geçmiş olsun diliyorum."

Kaymakam Çit de gazetecilere, ekiplerin tüm imkanlarla yangına müdahalede bulunduğunu söyledi.

Çit, "Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor, etrafı epey çevrildi. Yangının Pınarlıbelen ve Etrim mahallelerimize sıçramaması için çabalarımız devam ediyor. Orman teşkilatımızın hava araçlarının çok iyi seviyeye geldiğini gördük. Soğutma çalışmaları bittikten sonra jandarmamız yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma yürütecek." dedi.

Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise yangının çıktığı bölgenin sarp arazi olması nedeniyle karadan müdahalede zorluk yaşandığını kaydetti.

Mandalinci, "Yaklaşık 250 sortinin üzerinde bir sorti ile yangına müdahale çalışmaları devam ediyor. Bölgenin hem dağlık olması hem de rüzgarın çok değişken yönlerden esmesi nedeniyle yangın yer yer kontrolden çıkıp tekrar büyüme eğilimi gösteriyor. Bir metrekare ormanlık alanı kaybetmemek için etkin çalışmamız sürüyor." diye konuştu.

"100 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ"

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yangının İnişdibi bölgesinden Kaplandağı’na kadar yayıldığın belirtirken, şu ana kadar 100 hektarlık bir alanın yangından etkilendiğini açıkladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras yaptığı açıklamada, “Bugün anlaşılan yol kenarındaki bir sebepten çıkan yangın. İnişdibi bölgesinden Kaptandağı'na kadar yayılmış idi. Ancak Orman Bölge Müdürlüğümüzün büyük bir mücadelesi, yine hava ekiplerinin çok ciddi müdahalesi, yine diğer itfaiyemizin, diğer bütün gönüllü kuruluşların, Bodrum Belediyesinin, tabii ki Büyükşehir Belediyemizin bütün ekiplerinin müdahalesiyle şu anda durduruldu.

Yaklaşık 100 hektar kadar bir orman alanı, nitelikli orman alanı zarar gördü. Bu kadar riskin yüksek olduğu bir dönemde vatandaşlarımızın da çok dikkatli olması gerekiyor. Ben geçmiş olsun diyorum. Bölge halkına Bodrum'da geçmiş olsun. Umarım bir daha böyle bir yangın olmaz.

Ama dediğim gibi yine de ucuz atlattık bu yangını. Zamanında müdahale edilmiş 14.16'da çıkan yangına 10 dakika sonra hem bölgedeki orman ekipleri hem de itfaiyemiz anında yetişip hava araçlarıyla beraber müdahale edilmiş. O yüzden bu çok önemli tabii ki. Yani zamanında müdahale etmek çok çok büyük önem taşımakta.

Arkadaşlarımız hazır sonuçta yeşil vatanımızı korumak zorundayız. İklim krizinin bu kadar hissedildiği, kuraklığın bu kadar artık üst düzeye çıktığı bir dönemde dediğim gibi ormanlarımızı korumak için her türlü önlemi alacağız. Sayın Valimize de dediğim gibi kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda, her zaman bize destek oluyor. Onun yönetiminde tabii ki çok daha fazla koordine olabiliyoruz. Kendisine huzurlarınızda ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Pınarlıbelen Mahallesi Etrim ve Kaklık mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan yangına gece boyunca kara araçlarıyla müdahale edildi.

Gece çalışmalara ara veren uçak ve helikopter de sabahın ilk ışıklarıyla birlikte söndürme çalışmalarına katıldı.

Ekiplerin çalışmasıyla yangın kontrol altına alırken, bölgede soğutma çalışmaları sürdürülüyor.


Haber Kaynağı : AA

bodrum Yangın