Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Bolu'da makam aracına yapılan bomba kontrolü soruşturması: Yeni ifadeler ortaya çıktı

Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde Kaymakam Vekili Oğuz Yiğit’in makam aracına askeriye girişinde bomba kontrolü yaptıran İlçe Jandarma Komutanı Teğmen S.B.S., görevden alındı. Teğmen, mülkiye müfettişlerine verdiği ifadesinde emirler doğrultusunda hareket ettiğini savundu.

Bolu'da makam aracına yapılan bomba kontrolü soruşturması: Yeni ifadeler ortaya çıktı

Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde yaşanan olayda, Kaymakam Vekili Oğuz Yiğit’in makam aracına İlçe Jandarma Komutanlığı’na girişte bomba kontrolü yapılması, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen S.B.S.'nin görevden alınmasına neden oldu. 

26 Temmuz'da İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyarete giden Yiğit’in resmi plakalı makam aracı, nizamiyede durdurularak güvenlik kontrolünden geçirildi. Aracın altı ayna ile kontrol edilirken, bir süre nizamiye girişinde bekletildi.

'SADECE KAYMAKAMIN MAKAM ARACI KONTROL EDİLDİ'

Olayın rapor edilmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Teğmen S.B.S. görevinden alındı ve Bolu İl Jandarma Komutanlığı’nda görevlendirildi. 

Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamada, “23-25 Temmuz tarihleri arasında jandarma nizamiyesine giriş yapan 26 aracın hiçbir şekilde kontrol edilmediği, sadece kaymakamın makam aracının bekletilerek kontrol edildiği tespit edilmiştir” denildi.

TEĞMEN S.B.S: 'EMİRLERE GÖRE HAREKET ETTİM'

Mülkiye müfettişlerine verdiği ifadesinde Teğmen S.B.S., kaymakamın makam aracına bomba kontrolü yapılması talimatını emirler doğrultusunda verdiğini belirtti.

 Teğmen S.B.S. “Resmi ve sivil araçların kontrol edilmesine dair emirler var. Ayrıca terörle mücadele kurslarında, araçlara patlayıcı yerleştirilmesinin ne kadar kolay olduğunu öğrenmem de bu kararı almamda etkili oldu” ifadelerini kullandı.

KONTROL SADECE İLK ZİYARETTE YAPILDI

Mülkiye müfettişinin, daha önceki kaymakamların makam araçlarının kontrol edilip edilmediğine dair sorusuna Teğmen S.B.S., eski kaymakamın da ilk ziyaretinde aracının kontrol edildiğini ancak daha sonra böyle bir talep gelmediği için tekrar yapılmadığını belirtti. Teğmen, İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen tüm amir ve komutanların araçlarının da kontrol edildiğini söyledi.

'İL JANDARMA KOMUTANI'NIN DA ARACI KONTROL EDİLMELİ

Mülkiye müfettişinin, 30 Nisan 2024 tarihinde İl Jandarma Komutanı’nın ziyareti sırasında aracının kontrol edilip edilmediği sorusuna ise Teğmen S.B.S., o güne dair böyle bir emir vermediğini, ancak İl Jandarma Komutanı’nın aracının da kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.


Haber Kaynağı : 12punto

Bolu Kaymakam Vekili Oğuz Yiğit İlçe Jandarma Komutanlığı