Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Çalık Holding protesto edildi! 'Bile bile işçileri ölüme, doğayı yıkıma sürüklediler'

Çalık Holding, Çöpler Altın Madeni'nde yaşanan facianın ardından dün 'Doğanın Çocukları' adlı inisiyatif tarafından protesto edildi. Holdingin İstanbul Şişli'deki binası önünde bir araya gelen bir grup genç, "Bile bile işçileri ölüme, doğayı yıkıma, Fırat'ı da zehre sürüklediler" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Çalık Holding protesto edildi! 'Bile bile işçileri ölüme, doğayı yıkıma sürüklediler'

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold firmasının işlettiği Çöpler Altın Madeni'nde yaşanan çökme sonucu toprak altında kalan işçiler için bekleyiş sürerken geçmişte yaşanan siyanür faciasının ardından bölgedeki faaliyetine devam eden Çalık Holding, protesto edildi.

Doğanın Çocukları isimli inisiyatif üyesi gençler, holdingin İstanbul Şişli'deki binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

"FIRAT'I DA ZEHRE SÜRÜKLEDİLER"

Grup adına konuşan gençler, tedbir alınmadığı için hükümeti eleştirirken, holdingi protesto ettiler.

Konuşmasında gençler şunları dile getirdi:

"Erzincan İliç'teki Anagold Madencilik'e ait altın madeninde devasa büyüklükte bir katliam gerçekleşti. Doğanın Çocukları olarak bu madenin yerli ortaklarından biri olan Çalık Holding'in önündeyiz. Doğa katliamı denince akla ilk gelen şirketlerden biri. Böyle bir katliamın yaşanabileceğini madende çalışan işçiler, TMMOB, ekoloji örgütleri biliyor. Devlet bilmiyor muydu? Şirket bilmiyor muydu? Bal gibi de biliyordu. Bile bile işçileri ölüme, doğayı yıkıma, Fırat'ı da zehre sürüklediler. Türkiye'de maden yasası işçilerin aleyhine defalarca kez değiştirildi. Yaşanılanlardan asla ders çıkarılmadı. İBB Adayı Murat Kurum'un bakanlığı döneminde bu maden ocağına defalarca kez kapasite artırım izni verildi. Vergi borçları silindi."


Haber Kaynağı : 12punto

Anagold Madencilik Erzincan İliç maden ocağı