Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
39,9836
Dolar
Arrow
36,5875
İngiliz Sterlini
Arrow
47,4168
Altın
Arrow
3429,0000
BIST
Arrow
10.438

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yemekhane ihalesinde 18 çeşit et! 6 ay için ödenecek para dudak uçuklattı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yenilediği yemekhane ihalesi kapsamında 6 ay için tam 17,8 ton dana ve kuzu eti alındı. 18 çeşitlik et ihalesine 11.3 milyon TL ödeneceği öğrenildi. İhale kapsamındaki et için ‘kızartıldığında kokuşma hissi vermeyecek, haşlandığında kendine has lezzeti alınacak’ şartları yer aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yemekhane ihalesinde 18 çeşit et! 6 ay için ödenecek para dudak uçuklattı

Milyonlarca çalışanı ve emekliyi sefalet ücretime mahkum eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yemekhane ihalesini yeniledi.

Asgari ücretliye yüzde 30, emeklilere ise yüzde 15'lik zammı 'müjde' olarak veren bakanlığın yemekhanesine üst düzey bürokrat ve personel için 6 ayda 17.8 tonluk et alındı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, 18 çeşitlik et ihalesine 11.3 milyon TL ödendi. Bakanlığın son 1.5 yıllık et maliyeti ise 30 milyon TL’ye dayandı. Bakanlık 14 Haziran 2024’te ihale düzenleyerek 2025 yılı için 6 aylık et ve et ürünü alacağını duyurdu. İhale 20 Kasım 2025’te yapıldı, 16 Aralık 2025’te ise Miret firması ile sözleşme imzalandı.

Sözleşmeye göre 2.000 kilogram dana döş pençeta, 3.000 kilogram kemiksiz dana but, 1.500 kilogram dana ciğer, 600 kilogram dana işkembe, 500 kilogram dana kontrfile, 500 kilogram dana antrikot, 1.000 kilogram dana haşlamalık, 2.000 kilogram dana kuşbaşı, 1.000 kilogram dana rostoluk, 500 kilogram dana julyen, 2.100 kilogram kemikli ve kemiksiz kuzu but, 1.100 kilogram kemikli ve kemiksiz kuzu kol, 500 kilogram kuzu karski, 500 kilogram kuzu gerdan, 500 kilogram kuzu incik ve 500 kilogram kuzu kaburga satın alındı.

ŞARTNAMEDE DİKKAT ÇEKEN MADDELER: KOLAY ÇİĞNENECEK ET

Etlerin özelliklerine ilişkin EKAP'ta yayınlanan teknik şartnamede, etlerin sinirleri ve kıkırdakları temizlenmiş sadece dana-kuzu eti olacağı vurgulandı. “Kızartıldığında kokuşma hissi vermeyecek. Haşlandığında kendine has lezzeti alınacak” şartları sıralanan şartnamede “Yenildiğinde lifleri ayrılacak, kolay çiğnenecek” denildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yemek
English Guru