Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

Can Ataklı'ya 3 yıla kadar hapis istemi: Halkı kin ve düşmanlığa tahrik

Korkusuz yazarı Can Ataklı halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan 3 yıl hapis istemi ile yargılanıyor. Ataklı'nın Avukatı Rabia Bayram suçun yasal unsurlarının oluşmadığını gerekçesiyle müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi.

Can Ataklı'ya 3 yıla kadar hapis istemi: Halkı kin ve düşmanlığa tahrik

Gazeteci Can Ataklı'nın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan yargılandığı davada mütalaa açıklandı. İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya Ataklı katılmadı, ancak avukatı mahkemede hazır bulundu.

'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLSİN'

Duruşmada söz alan Ataklı'nın avukatı Rabia Bayram, müvekkilinin söz konusu videoda eleştirdiği kişilerin şehit ailelerine mikrofon uzatan kişiler olduğunu ifade etti. Bayram, Ataklı'nın savunmalarının basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı ve suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek müvekkilinin beraatini talep etti.

'1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ'

Duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Ataklı'nın kullandığı sözlerin kışkırtıcı ve halkın bir kesimini kin, düşmanlık ve ayrımcılığa yönlendirecek şekilde olduğunu ifade etti. Savcı, Ataklı'nın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Ataklı'nın avukatı Rabia Bayram, mütalaaya karşı savunma yapmak üzere ek süre talebinde bulundu. Mahkeme, bu talebi kabul ederek taraflara mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için süre verilmesine ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ataklı'nın sosyal medya hesaplarında paylaştığı bir videoda, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen bir askerin babasıyla ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle soruşturma başlatıldığı belirtiliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Can Ataklı Pençe Kilit mütalaa halkı kin ve düşmanlığa tahrik