Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

ÇEDES kapsamında çocuklar tavaf ettirildi ve cami temizlettirildi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde yürütülen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi kapsamında Hatay'da düzenlenen bir etkinlik tartışma yarattı.

ÇEDES kapsamında çocuklar tavaf ettirildi ve cami temizlettirildi!

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde yürütülen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi kapsamında Hatay'daki bir imam hatip ortaokulunda öğrencilere tavaf ettirildiği ve cami temizlettirildiği ortaya çıktı.

Daha önce Bitlis’in Hizan ilçesindeki Nurs Ortaokulu’nda yapılan ‘Kâbe’ maketinin etrafında öğrencilerin döndürüldüğü etkinliğin benzeri Hatay’daki bir okulda da düzenlendiği ortaya çıktı. Aralık 2023’te Hatay’ın Altınözü ilçesinde bulunan Altınkaya İmam Hatip Ortaokulu’nda ‘Hac ve Umre’ konulu bir etkinlik gerçekleştirildi. Bir sınıfa ‘Kâbe’yi temsil eden bir maket yerleştirildi. Beyaz bir şal ile örtülü olan öğrenciler, maketin etrafında dönme eylemini gerçekleştirdiler. Ayrıca sınıfta bulunan akıllı tahtada Kâbe'den görüntüler gösterildi.

Öğrencilerin maket etrafında dönme eylemi ise bir sosyal medya hesabından şu ifadelerle dile getirdi:

“Hac ve Umre konulu etkinliğimizde öğrencilerimizle uygulamalı olarak tavaf ibadetini yerine getirdik.”

BirGün'ün haberine göre, söz konusu okulda ÇEDES kapsamında düzenlenen etkinlikler bununla bitmedi. Aynı tarihlerde okula giden öğrenciler Altınkaya Ravda Camisi’ne götürüldü. Öğrencilere bir imam eşliğinde namaz kıldırıldı ve ardından yerler süpürüldü, camlar ve masalar silindi. Bu anlar da sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Ayrıca çocuklara cami içinde eşyalar taşınması da gözlemlendi.

Bununla birlikte, öğrencilerin cami minaresine çıkarılarak tekbir de çektirildiği ve çocukların “Çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum” dedikleri görüldü. Söz konusu görüntüler de bir sosyal medya hesabında şu şekilde paylaşıldı:

“Temizlik imandandır ilkesiyle çevresine duyarlı olan öğrencilerimiz, Altınkaya Radva Cami’sini temizledi ve düzenledi. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çevreye duyarlı, değerlere saygılı, kültürle bütünleşmiş altın gençlik.”


Haber Kaynağı : 12punto

ÇEDES Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik ve Spor Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı