Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ÇEKÜL Vakfı'ndan yasa teklifine çağrı: 'Sokak hayvanlarının sağlıklı barınaklarda yaşam hakkı korunmalı'

ÇEKÜL Vakfı, sokak hayvanlarının enjeksiyonla öldürülmesini içeren yasa teklifine karşı bir basın açıklaması yaparak itiraz etti. Vakıf, yasa teklifini canlının yaşam hakkını elinden almayı amaçlayan bir girişim olarak nitelendirdi.

ÇEKÜL Vakfı'ndan yasa teklifine çağrı: 'Sokak hayvanlarının sağlıklı barınaklarda yaşam hakkı korunmalı'

ÇEKÜL Vakfı (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı), sokak hayvanlarının enjeksiyonla öldürülmesini içeren yasa teklifine karşı bir basın açıklaması yayımladı.

Vakıf, basın açıklamasında, kanun teklifinin yönetimlerin bütüncül önlemler almasını teşvik etmek yerine, hayvanların yaşam hakkını gasp ettiğini belirtti. Bunun yerine, kısırlaştırma çalışmalarının acilen başlatılması gerektiğini vurgulayarak sokak hayvanlarının sağlıklı barınaklarda yaşama hakkının korunması çağrısında bulundu.

ÇEKÜL Vakfı'nın basın açıklaması:

Bir sorun olarak gündeme getirilen sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifine itiraz ediyoruz! Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesinin ilk maddesi, “Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğar ve aynı var olmak hakkına sahiptir” der. 

Kanun teklifinde yer alan “Mevcut durumda sokak köpeklerinin popülasyonlarındaki artışı önlemek mümkün değil ve bu konu bir toplum sağlığı sorununa dönüşmeden önlem alınmalı” ifadesi çözüm odaklı bir yaklaşım değil, bir canlının yaşam hakkını elinden almaya yöneliktir. 

Sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin düzenlemeyi de kapsayan teklife göre:

Her belediye, barınaklarındaki kapasite kadar köpeğin fotoğraflarını çekerek internet sitesinde sahiplendirme ilanı yayınlayacak.

Her bir köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün beklenecek.

30 gün sonunda sahiplenilmeyen köpekler enjeksiyon ile uyutulacak.

Uyutulan köpeklerden boşalan barınaklara sokaktan toplanan yeni köpekler gelecek ve süreç aynı şekilde işletilecek.

Kanun teklifi, yönetimlerin bütüncül önlemler almasını teşvik etmek yerine, hayvanların yaşam hakkını gasp ediyor. 

Bunun yerine, kısırlaştırma çalışmaları acilen başlamalı. Sokak hayvanlarının sağlıklı barınaklarda yaşam hakkı korunmalı!

#Öldürme #Yaşat

“Hayvanların hissettiği acıyı insanların hissettiği aynı miktardaki acıdan daha önemsiz görmenin hiçbir ahlaksal gerekçesi olamaz.” Peter Singer, Hayvan Özgürleşmesi Hemen Şimdi, Ayrıntı Yayınları, s.27-28. 

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

çekül yasa teklifi