Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cemal Enginyurt: Ülkeye bu kadar IŞİD'li sokan haindir

Santa Maria Kilise'sine yapılan saldırının failleri akşam saatlerinde yakalanmış ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yakalanan şahısların IŞİD'li olma ihtimali üzerinde durduklarını açıklamıştı. Cemal Engiyurt'tan bu açıklamaya dair dikkat çeken bir yorum geldi.

Cemal Enginyurt: Ülkeye bu kadar IŞİD'li sokan haindir

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından Santa Maria Kilisesi'ne yapılan saldırı ve sonrasındaki gelişmelere dair değerlendirmeler yaptığı bir paylaşımda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın saldırıyı gerçekleştiren şahısların Tacikistan ve Rusya uyruklu olduklarını ve IŞİD'le bağlantılı olma ihtimali üzerinde durulduğunu belirtmesi sonrası Enginyurt'tan çarpıcı bir tespit geldi.

Bundan bir ay önce sinagog ve kiliselere saldırı hazırlığında çok sayıda IŞİD'li yakalandığını hatırlatan Enginyurt şunları paylaştı:

"Santa Maria Kilisesi saldırısını İŞİD üstlenmiş. Tam 1 ay önce, Sinagog, Kiliselere saldırı hazırlığında olan çok sayıda İŞİD li yakalanmıştı. Bu haber doğruysa, bu kadar IŞİD'li ülkemize nasıl geldi?

Sığınmacıların parmak izi dahi alınmamıştı.

Ülkeye bu kadar IŞİD'li sokan haindir."


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Yerlikaya cemal enginyurt İçişleri bakanı kilise Santa Maria Kilisesi sığınmacı Tacikistan Sosyal Medya Rusya

İlgili Haberler