Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP Heyeti, Antalya Adliyesi önünde 'Kocagöz' için açıklama yaptı! 'Haksız hukuksuz bir şekilde tutuklu'

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına Antalya Adliyesi önünde yaptığı açıklamada tepki gösterdi. CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Av. Ziya Berkhan Yaman ise 12punto'ya özel açıklamalarda bulundu.

CHP Heyeti, Antalya Adliyesi önünde 'Kocagöz' için açıklama yaptı! 'Haksız hukuksuz bir şekilde tutuklu'

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün Telefelik kazası sonrası tutuklanması üzerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Antalya Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu.

CHP grup başkanvekili Ali Mahir Başarır şunları söyledi:

"Haberi aldıktan sonra teleferik kazası ile ilgili il başkanlarımız milletvekillerimiz büyükşehir belediye başkanalrımız yaklaşık 26 saat kurtarma çalışmalarına anbean katıldık"

Daha arkadaşlarımız dinlenmeden savcılık Kepez Belediye Başkanımızı sadece bilgi almak için adliyey davet ediyor. Giyiniyor hemen gelecek. Aşağıda ekip otosu bekliyor. Bilgi almak için çağırılan başkanımız haksız hukuksuz bir şekilde tutuklu."4

Sorumluluğu ortadan kalkmış. YSK’nın istifa olarak verdiği tarihi kabul etmeyen bir mahkeme var! Bugün belediye başkanıysa demek ki bu belediye başkanı 1 Aralık’tan önce istifa etmiş. Buradaki sorun şudur, 30 yıl sonra yüzde 50 ile kazandığımız bir belediye başkanımızın seçimin iktidar tarafından hazımsızlığı vardır. Biz belediye başkanımızın arkasındayız"

ÇORLU'YU HATIRLATTI

"Alt sınıfı 2 yıl olan katalog suçlarda yer bulamayan. Bir suçtan dolayı bir kişiyi neden neden tutukluyorsunuz? Aynı olayı Çorlu'da yaşamadık mı? Bu Belediye Başkanı bugün belediye başkanı ise demek ki 1 Aralık’tan önce istifa etmiş. Böyle bir şey olabilir mi? Sorun şudur: 30 yıl sonra yüzde 50 ile kazandığımız bir belediye başkanımızın seçimin iktidar tarafından hazımsızlığı vardır."

Biz Belediye Başkanımızın arkasındayız. Biz artık halkımızın iradesine, mahkeme kararlarının bir darbe gibi indirilmesinden rahatsız oluyoruz. Artık seçilen belediye başkanlarımıza mahkemeler, birilerinin baskısıyla telefonuyla karar vermesin. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir suçlama, böyle bir iddia, böyle bir delil durumuyla belediye başkanı tutuklanmamıştır. Ben üzülüyorum.

"ONUN YERİ CEZAEVİ DEĞİLDİR"

Adliye arkamızda. Değerli yargıçlara sesleniyorum: Bu hukuksuzluğa son verin. Kepez halkının iradesine gölge düşürmeyin. Belediye Başkanımız seçilmiştir, görevindedir. O’nun yeri Kepez Belediyesi’dir, cezaevi değildir. Bu şekilde bizleri, partimizi, belediyemizi kimse yıldıramaz. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak, Genel Başkanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il başkanlarımız, yöneticilerimiz, Kepez ve Antalya halkı gerekirse belediyenin önünde, adliyenin önünde günlerce nöbet tutarız. Alnımızın akıyla kazanmış olduğumuz, halkın iradesiyle kazanmış olduğumuz belediyeyi, mazbatayı hukuksuz bir kararla kimseye teslim etmeyiz.

Değerli yargıçlara son olarak şunu söylüyorum: Dosyayı okuyun, delillere bakın. Eğer ki benim Belediye Başkanımın bir suçu varsa biz zaten burada olmayız ama benim Belediye Başkanım istifa ettikten sonra o tesiste üç kez bakım yapılmış. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları olur vermiş. Kendisinin hiçbir sorumluluğu yoktur. Gelin vicdanınızın sesini dinleyin, Kepez halkının oylarına, iradesine saygı gösterinin Mesut Kocagöz’ün tahliyesine karar verin.”

12punto’ya konuşan CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Av. Ziya Berkhan Yaman, “Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz’ün tutuklanması hukuki bir sorundan ziyade siyasi bir sorun olarak görülüyor” dedi.

 

İtiraz süreçlerini işlettiklerini belirten Yıldırım, “Hem hukuki olarak itiraz gerekçelerimizi hem de teknik anlamda, inşaat ve makine mühendislerinden konunun teknik olarak detaylarına ilişkin görüşler aldık. Adli merciler, nöbetçi mahkeme bizim itirazımızı değerlendirecektir” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

ali mahir başarır Erzincan İliç Mesut Kocagöz Nail Kamacı