Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

CHP’de kurultay için 520 imza hazır: Tüzük kurultayından 15 gün sonra neler olacak?

CHP’nin tüzük kurultayına günler kala seçimli kurultay sesleri yükselmeye başladı. CHP içinde genel başkan seçiminin de yapılabileceği konusunda tartışma yüksek sesle yapılıyor. Son olarak CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, tüzük kurultayından 15 gün sonra seçimli kurultay yapılabileceğini ifade etti. 12punto’nun edindiği bilgilere göre kurultay için imza süreci başladı ve 520 imzaya hazır gözüyle bakılıyor.

CHP’de kurultay için 520 imza hazır: Tüzük kurultayından 15 gün sonra neler olacak?

12punto ÖZEL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), dün gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında önemli gündemlerinden biri 4-8 Eylül tarihleri arasında yapılacak Tüzük Kurultayı'ydı.

Toplantıda Tüzük Komisyonu’nun geçen cuma günü gerçekleştirilen toplantısı, çalışmaların geldiği nokta ve bundan sonra yapılacaklar konusunda bilgi verildi. CHP kurmayları aday belirlemede önseçim ve dönem sınırı konusunda örgütten yoğun talep geldiğini ve bu iki başlıkta değişiklikler olacağını ifade etti.

CHP’nin tüzük kurultayına günler kala seçimli kurultay sesleri yükselmeye başladı. CHP içinde genel başkan seçiminin de yapılabileceği konusunda tartışma yüksek sesle yapılıyor. Son olarak CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, tüzük kurultayından 15 gün sonra seçimli kurultay yapılabileceğini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın Tele 1'de Usta Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu'na konuk oldu. Tüzük kurultayı tartışmalarını değerlendiren Günaydın, şunları söyledi:

“Çağıran, gündeme koyarsa seçimli olabilir, Parti Meclisi bu çağrıyı yapsaydı seçimli olmasına imkan yoktu. Özgür Özel'in kendisi yaptı ve yaparken de şunları söyledi, 'bu çağrıyı ben yapıyorum, eğer seçimli olmasını arzu ederse arkadaşlarımız ben de seçimli olması konusunda inisiyatif kullanacağım, çağrıcı olarak kurultayı seçimli kurultaya döndüreceğim. Dolayısıyla seçimli olma diyebileceğimiz bir nokta yok. Önümüzde bir aydan daha az bir süre var. Seçimli de olabilir seçimsiz de' dedi. Bir partinin yönetiminden memnun olmayan partinin oy vericileri itibarıyla, seçmenleri itibarıyla, profesyonelleri itibarıyla mümkündür. Kurultay delegeleri itibarıyla mümkündür. Yolu nedir bunun? Olağanüstü kurultaydır. Bin 400 civarında delegemiz var, 700 delegeyi bulan herkes, Genel Başkan'ı değiştirebilir, Parti Meclisi'ni değiştirebilir.”

520 İMZA HAZIR

12punto’nun edindiği bilgilere göre kurultay için imza süreci başladı ve 520 imzaya hazır gözüyle bakılıyor.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da önceki kurultayda Özgür Özel’in karşısında 536 oy almıştı. Özgür Özel ise 812 oyla CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturmuştu. 

KILIÇDAROĞLU 'İLK ADIMI ATAN' OLMAYACAK

12punto’nun edindiği bilgilere göre, Kılıçdaroğlu seçimli kurultay için “ilk adımı atan” olmayacak. Ancak, seçimli kurultay sürecine girildiğinde de Kılıçdaroğlu’nun sahneye çıkması muhtemel. 

Seçimli kurultay sürecinin tartışılmasının bir başka gerekçesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan siyasi yasak öngören bir davasının olması.

İmamoğlu’nun bu davadan cezasının onaylanması halinde siyasi yasaklı kabul edileceğinden İBB başkanlığının düşmesi söz konusu olacak. Bir süredir İmamoğlu koltutan kalkarsa kim oturur tartışması yapılmış ve Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ile Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın isimleri öne çıkmıştı. 

CHP’de seçimli kurultay sürecini masaya getirebilecek birkaç farklı öngörülen gelişme var. Bunlardan biri devreye girecek mi, önümüzdeki günlerde göreceğiz.


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Cumhuriyet Halk Partisi Ekrem İmamoğlu gökhan günaydın Kemal Kılıçdaroğlu kurultay Özgür Özel Tüzük kurultayı Tuncay Mollaveisoğlu