Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP'li Başarır 'jetgiller' diyerek duyurdu: Bir 'uçan bakan' vakası daha

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, tasarruf tedbirlerinden sonra eleştiri konusu olan 'özel uçak'la seyahat eden bakanlar listesine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da eklendiğini duyurdu.

CHP'li Başarır 'jetgiller' diyerek duyurdu: Bir 'uçan bakan' vakası daha

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, tasarruf tedbirleri genelgesinin yayınlanmasının ardından tartışmaya açılan özel uçakla seyahatlere bir yenisinin daha eklendiğini belirtti.

Başarır, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı kastederek, “Bu beyefendi de Devlet Hava Meydanları’na kalibrasyon hizmeti için alınan uçakla seyahat etmiş” dedi. 

"JETGİLLER AİLEMİZ GÜNDEN GÜNE BÜYÜYOR"

Bakan Koca’nın, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne ait, uçuş denetimi ve havaalanlarında kalibrasyon için kullanılan uçakla 31 Mart yerel seçimleri öncesinde 21 Mart’ta Mardin’e gittiğini ve Mardin Şehir Hastanesi temel atma törene katıldığını belirten CHP’li Başarır şu açıklamayı yaptı: 

“Jetgiller ailemiz günden güne büyüyor. Bugün aramıza yeni bir bakanımız katıldı. Kim? Çok iyi tanıyorsunuz, Fahrettin Koca Sağlık Bakanımız. Bu beyefendi de Devlet Hava Meydanları’na kalibrasyon için alınan bu uçakla özel işlerinde ve siyasi işlerinde seyahat etmiş. Seçim için Mardin’e gitmiş. 10 Nisan’da, bayramda Hatay’a gitmiş. Sayın bakan bayram tatiline giriyoruz. Milyonlarca yurttaşımız, emeklimiz, işçimiz 1.200 lira otobüs biletini veremediği için köylerine, memleketine gidemiyor. Her hafta sizin gibi bir bakanı Jetgiller ailesine katmaya devam edeceğim. Yapmayacaksınız beyler, binmeyeceksiniz! Tarım Bakanı, yangın söndürme uçağıyla gezer, sen kalibrasyon için alınan uçakla gezersin, ihaleye şartname koyar ulaştırma bakanı gezer, vatandaş bayramda evinde kalır, sokağa çıkamaz. Olmaz beyler, bir parça edep bir parça utanma.”

NE OLMUŞTU?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tasarruf tedbirlerini duyurmasının ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun Rönesans şirketine ait uçakla yaptığı Almanya gezisi ortaya çıkmıştı. 

Ardından; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Tapu-Kadastro’ya ait haritalama uçağıyla seyahat ettiği, son olarak ise Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Orman Genel Müdürlüğü’ne ait yangınla mücadele uçağını gezilerinde kullandığı açıklanmıştı.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca jetgiller ali mahir başarır