Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP'li Başarır 'Mehmet Şimşek'in villa tadilatını Rönesans Holding yaptı' demişti. Bakanlıktan 'ucuz hile' yanıtı geldi

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Gölbaşı’ndaki villasının tadilatlarını Rönesans Holding’e yaptırdığını ileri sürmüştü. Söz konusu iddiayla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

CHP'li Başarır 'Mehmet Şimşek'in villa tadilatını Rönesans Holding yaptı' demişti. Bakanlıktan 'ucuz hile' yanıtı geldi

Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Gölbaşı’ndaki villasının tadilatlarını Rönesans Holding’e yaptırdığını iddia ederek, “Bir bakanınız Rönesans’ın uçağına biner. Maliye Bakanımız Rönesans’ın inşaat şirketinin malzemeleriyle villasını yeniler. Size hayat güzel. Olan işçiye, emekçiye, yoksula oluyor” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama: O iddiayı reddediyoruz

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın Bakan Mehmet Şimşek'in oturduğu evle ilgili iddialarını "Yakışıksız isnat ve imalarla, ucuz hilelerle, haksızca siyasette öne çıkmaya çalışan zihniyeti ve Bakanımızı küçük düşürmeye yönelik iddiaları reddediyoruz" diyerek kınadı.

Bakanlık, Başarır'ın TBMM'deki basın toplantısında yaptığı açıklamaları da temelsiz ve mesnetsiz olarak nitelendirdi.

Bakanlık, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında Bakan Şimşek'in oturduğu evle ilgili iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, 4 Temmuz 2024 günü Bakanımız Mehmet Şimşek ile ilgili 'bir iddiaya göre' diyerek temel aldığı açıklaması ile, haksız ve mesnetsiz isnatlarda bulunmuştur.

Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, 2007 yılında siyasete girmek için, üst düzey yöneticiyken, yurt dışından kesin dönüş yapmış, yurt dışında elde ettiği birikimlerle halen oturmakta olduğu konutunu 2007 yılında satın almıştır. Sayın Bakanımız kabinede olmadığı dönemde, 2020 yılında, konutunun zemin katı, aşırı nem aldığı için, zorunlu su izolasyonu tadilatı, yapıyı inşa eden firma tarafından yaptırılmıştır.

İzolasyon tadilatı iddiada bahsi geçen firma tarafına yaptırılmamıştır. Yakışıksız isnat ve imalarla, ucuz hilelerle, haksızca siyasette öne çıkmaya çalışan zihniyeti ve Bakanımızı küçük düşürmeye yönelik iddiaları reddediyoruz" denildi.

BAŞARIR NELER DEMİŞTİ?

Sayın Bakan, ‘Asgari ücret yüksek, enflasyon verileri güzel’ diyorsun. Hayat sana çok güzel. Sen Gölbaşı’ndaki villanda gayet güzel yaşıyorsun. Bir iddiaya göre senin Gölbaşı’ndaki villanın giderlerini, tadilatını, özellikle yapı malzemelerini Rönesans diye bir şirketin yaptığı söyleniyor. Çıkıp şunu açıklaman lazım. Dürüst, vicdanlı bakan. Sen Gölbaşı’ndaki villanı nereden edindin?

Onun tadilatını ve yapımını kim üstlendi? Bir tadilat var. Gayet lüks bir villan var. Rönesans’ın yaptığı söyleniyor. Bir bakanınız Rönesans’ın uçağına biner. Maliye Bakanımız Rönesans’ın inşaat şirketinin malzemeleriyle villasını yeniler. İddialar bunlar.

Size hayat güzel. Olan işçiye, emekçiye, yoksula oluyor. Emekliler, asgari ücretliler zam alamayacaklar. Onlar için temmuz kara geçecek. Ocak ayına kadar 6 ay boyunca zam almayacakları için bugün milyonlarca emekli açlık sınırının çok çok altında yaşayacak."


Haber Kaynağı : 12punto

ali mahir başarır asgari ücret Hazine ve Maliye Bakanı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek