Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

CHP’li belediye ‘boşaltın’ demişti: ‘Cemevi’ tartışmasının perde arkasından MHP’li aday çıktı

CHP’li Afyonkarahisar Belediyesi, şehirdeki tek cemevinin boşaltılması için Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği’ne tebligat gönderdi. Cemevi Derneği’nin Başkanı Mustafa Güllü, tebligatın cemevine değil muhtarlığa bırakıldığını ve usulsüz tebligatla belediyenin tuzak kurduğunu söyledi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ise “Cemevi herhangi bir siyasi partinin çalışma ofisi değil” açıklamasını yaptı. Konuyla ilgili 12punto’ya konuşan Burcu Köksal’ın danışmanı Şehriban Öncel, Mustafa Güllü’nün MHP’den milletvekili adayı olduğunu ve cemevini kendi çalışma ofisi gibi kullandığını söyledi.

CHP’li belediye ‘boşaltın’ demişti: ‘Cemevi’ tartışmasının perde arkasından MHP’li aday çıktı

CHP’li Burcu Köksal yönetiminde Afyonkarahisar Belediyesi, şehirdeki cemevinin 30 gün içinde boşaltılması için Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği’ne tebligat gönderdi.

Alevihaberler.com’da yer alan habere göre, Afyonkarahisar Hacı Bektaş Veli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Güllü, söz konusu tebligatın cemevine değil, muhtarlığa bırakıldığını ve muhtarlığın da tebligatla ilgili kendilerine bilgi vermediğini söyledi.

Söz konusu taşınmazın 2028 yılına kadar Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği’ne tahsis edildiğini söyleyen Güllü, belediyenin usulsüz tebligatla tuzak kurduğunu belirtti.

Güllü şöyle konuştu:

“Afyonkarahisar Belediyesi Emlak Ve İstimlak Müdürlüğünden 24.07.2024 tarihinde aranıp belediyeye gelmem istendi. 25.07.2024 tarihinde saat 10:30 da belediyeden arandığım birime gittiğimde müdür beyin geleceğimi bilmesine rağmen kendisi yerinde olmayıp sekreteri aracılığıyla ibadethane olarak kullandığımız Cemevimizi tahliye etmemiz konusunda bana bilgi verildi. Tebligat istediğimde ise bir ay önceden gönderildiğini Yenice Mahallesi Muhtarlığında olduğunu söylediler. Benden teslim almadığım evrak için yine hukuksuz olarak teslim aldığıma dair imza atmamı istediler. Bende almadığım görmediğim evrak için herhangi bir yere imza atmayacağımı söyleyip ordan muhtarlığa geçip söz konusu yazıyı 25.07.2024 tarihinde muhtarlığın kapalı olması sebebiyle muhtarın kızından elden teslim aldım.”

Cemevinin, Belediye Başkanı Burcu Köksal tarafından kurdurulan başka bir derneğe tahsis edileceği yönünde duyumlar aldıklarını söyleyen Güllü, şöyle konuştu:

“Bir başka derneğin kurdurulmuş olduğu ve taşınmazın bu derneğe tahsis edilebilmesi için boşaltılmaya çalışıldığı söylentilerine ise inanmak bile istemiyoruz. İnancımızın birleştirici ve kucaklayıcı rolünü tamamen dışlayan, inanç üzerinde ikilik çıkartarak bölücülük yapmaya matuf bu çabanın asla olmamasını umuyoruz.”

BURCU KÖKSAL'DAN AÇIKLAMA

Güllü’nün açıklamalarına Burcu Köksal’dan yanıt geldi. Afyon Postası’na konuşan Köksal, “İbadethaneler herkese açık olmalıdır. Hiçbir ibadethaneyi bir kişinin zümrenin veya belli bir sınıfın keyfi kullanımına izin verilmemelidir. Hacı Bektaş-i Veli Kültür Derneği ve Cemevi herhangi bir siyasi partinin çalışma ofisi değil gerçek alevi canlarımızın cemlerini yapabildiği bir yer olmalıdır” dedi.

Köksal, sözlerini şöyle noktaladı:

“Nasıl ki bilgi evlerimizde siyasi partilerin arka bahçesi olan birtakım yapıların kullanımını sonlardırdıysak Cemevi’nin de tüm Alevi canlarımızın rahatlıkla cemlerini yapabileceği bir yapı olmasını sağlayacağız.”

"MUSTAFA GÜLLÜ MHP'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI"

Köksal'ın açıklamasındaki "Cemevi herhangi bir siyasi partinin çalışma ofisi değil gerçek alevi canlarımızın cemlerini yapabildiği bir yer olmalıdır" ifadeler dikkat çekti.

Konuyla ilgili 12punto'ya konuşan Burcu Köksal'ın danışmanı Şehriban Öncel, Mustafa Güllü'nün MHP'den milletvekili adayı olduğunu belirterek, "Diğer alevileri almıyordu hiçbir şekilde. Orayı kendi ofisi gibi kullanıyordu" dedi.

Öncel, alevi yurttaşların cemevinde ibadetlerini yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Mustafa Güllü'nün sosyal medya hesapları

GÜLLÜ'NÜN İŞARET ETTİĞİ DERNEK BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Belediye ile Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği arasındaki tebligat krizine ilişkin Afyonkarahisar Alevi Canlar Derneği Başkanı Serdar Koldemir açıklama yaptı.

Mustafa Güllü'nün başkanı olduğu derneğin cemevini siyaset ve ticarethaneye çevirdiğini vurgulayan Koldemir, "Dernek binasının yeniden sadece ibadet yapılır hale getirmek için çalışan Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal’ın en iyi şekilde Alevi canların tümüne yaptığı hizmeti destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Koldemir'in açıklamasının tamamı şöyle:

“Cemevi ibadethanedir!

Herhangi bir zümre, siyasi görüş, ekonomik çıkar sağlanacak yerler değildir.

Alevi inancı ile hareket eden tüm canarın hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadan, özgürce ibadetlerini yapabilecekleri şekilde Alevi canlara ibadethane olarak hizmet sunmaya devam etmesi hususunda Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal’a güveniyoruz. Alevi canların mevcut hali ile siyaset ve ticarethane görünümündeki olan dernek binasının yeniden sadece ibadet yapılır hale getirmek için çalışan Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal’ın en iyi şekilde Alevi canların tümüne yaptığı hizmeti destekliyoruz.”


Haber Kaynağı : 12punto

Afyonkarahisar Burcu Köksal Cemevi Mustafa Güllü