Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cumhur İttifakı'nın ABB adayı Turgut Altınok'un diploması sahte mi? 'Baroda kaydı yok' iddiası

Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı AKP'li Turgut Altınok’un üniversite diplomasının sahte olduğunu ve baroda da kaydının olmadığını iddia etti.

Cumhur İttifakı'nın ABB adayı Turgut Altınok'un diploması sahte mi? 'Baroda kaydı yok' iddiası

Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, Flash TV'de katıldığı programda, Cumhur'un Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı AKP'li Turgut Altınok'un diplomasının sahte olduğunu iddia etti.

Yeniçağ'ın haberine göre, Demirağ, Turgut Altınok’un üniversitede avukatlık bölümünü 33 günde bitirdiğini ve diplomasının sahte olduğunu söyledi.

"BARODA KAYDI YOK"

Demirağ, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim siyasilerin hep diplomaları tartışılıyor ya. Turgut Altınok yazdırmış kendisini yok, 'hukuk fakültesini bitirdi' diye. Zaten Kalaba Lisesi'ni dışarıdan bitirmiş. 98'de kaydını yaptırmış üniversiteye. Azarbaycan devleti daha sonra o üniversiteyi kapattı. 98'de 33 günde diploma alıyor. Sonra da yazdırmış, mesleği de avukat. Baroda kaydı yok. Diploma sahte. Ne diyeyim daha?"

 

"BİZİM TARZIMIZ DEĞİLDİR KASETLER..."

Demirağ, açıklamalarının ardından X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Biz diploma meselesine girmek istemesek de diplomasızlar haddini aşınca dayanamadık.." dedi. Demirağ ayrıca, Altınok'a yönelik, "Turgut Altunok dikkat et..Bizim tarzımız değildir kasetler..En azından bi sus ya" ifadelerini kullandı.

ALTINOK'UN EĞİTİM HAYATI

Ankara'nın Keçiören ilçesinde belediye başkanlığı yapan Altınok'un özgeçmişi belediyenin web sitesinde şu şekilde yer alıyor:

"İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulunda, ortaöğrenimini Keçiören Kalaba Lisesinde tamamladı. Yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında yapan Altınok, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için yürüttüğü çalışmalardan dolayı Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi ve Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi`nden “Profesör" payesi aldı."


Haber Kaynağı : 12punto

Yavuz Selim Demirağ Turgut Altınok sahte diploma