Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dilan Polat ve diğer fenomenlerin güzellik merkezi bağlantısının sırrı çözüldü

Türkiye sosyal medya fenomenleri hakkında açılan kara para aklama ve vergi kaçırma soruşturmalarını konuşmaya devam ederken, fenomenler ve güzellik merkezlerinin bağlantısının sırrı çözüldü.

Dilan Polat ve diğer fenomenlerin güzellik merkezi bağlantısının sırrı çözüldü

Lüks yaşantılarıyla gündemden düşmeyen Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanmasıyla birlikte sosyal medya fenomenleri hakkında başlatılan soruşturmalar sürüyor.

BAĞLANTININ SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Söz konusu fenomenlerin çoğunun güzellik merkezi sahibi olması dikkat çekerken, kamuoyunda merak edilen iki soru da yanıtını buldu. Şebekelerin bu işi neden fenomenlere yaptırdığı ve paraların neden güzellik merkezleri üzerinden aklandığı merak konusuydu.

NEDEN GÜZELLİK MERKEZLERİ VE FENOMENLER KULLANILDI?

Show Haber'e konuşan Avukat Oğuzhan Aslan, "Sosyal medya içerik düzenleyicilerine bir istisna getirildi. Kanun dedi ki; ‘2023 yılı için 1.9 milyon lira kazancı olanların vergi ödemelerine veya fatura kesmelerine gerek yok.’ Kara para şebekeleri de çok düşük bir miktarı vergi olarak kesilen kara paralar, sosyal medyadan elde ediliyormuş görüntüsü verilip sisteme sokulup aklanarak kaçırıldı" dedi.

HAYALİ KİŞİLERE FATURA KESİLDİ

Soruşturma başlatılan fenomenlerin en büyük ortak özelliği ise neredeyse hepsinin güzellik merkezi açması oldu. Tek bir şube ile başlayan açılışlar yerini onlarcasına ve franchiselara bıraktı. Fenomenlerin neden güzellik merkezi açtığı sorusunu yanıtlayan Avukat Oğuzhan Aslan, kuaför merkezlerine ne kadar müşteri geldiğinin ve ne kadar ücret alındığının belli olmadığını aktardı.

Aslan, "Birden fazla şubesi varmış görüntüsü verilerek bu kişiler, gerçekte gelmeyen bazı kişiler adına fatura keserek ki biz buna 'naylon fatura' diyoruz, kara paranın aklanması yoluna gitmişlerdi" dedi.

2 yıl önce de o merkezlere düzenleme getirilmişti. Aslan "Yıllık kazançları 220 bin TL'yi geçmediği ve kanundaki diğer şartları sağladığı takdirde ilgili kuaförler vergiden arındırıldılar ve muaf tutuldular. Kara para şebekeleri de bunu bildikleri için kara paraları sanki kuaför üzerinden elde edilen bir gelirmiş gibi gösterip vergilendirmeden sisteme soktular. 50 tane şubesi olan bir kara para şebekesinin 11 milyon TL'yi vergilendirmeden sisteme soktuğunu hesap edebilirsiniz" dedi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Fenomenler Dilan Polat Engin Polat güzellik merkezi