Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dink ailesinin avukatı açıkladı: Samast hakkındaki iddianame zamanaşımına uğradı

Dink ailesinin avukatı Hülya Deveci Gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkında yeni iddianame hazırlanmasını değerlendirdi. Deveci, davanın zamanaşımına uğradığını söyledi.

Dink ailesinin avukatı açıkladı: Samast hakkındaki iddianame zamanaşımına uğradı

Dink ailesinin avukatı Hülya Deveci, Gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkında yeni iddianame hazırlanmasını değerlendirdi. 

Agos'un haberine göre Deveci, suç işlendiğinde Samast 18 yaşından küçük olduğundan bu sürenin 3/2'sinin uygulanacağını, bu durumda da 19 Ocak 2022'de zaman aşımının dolduğunu ifade etti. 

"2020 ÖNCESİNDE HÜKÜM GİYSEYDİ CEZAEVİNDE KALACAKTI"

Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast, cezasının 16 yıl 10 aylık bölümünü doldurmasının ardından geçtiğimiz Çarşamba günü tahliye edilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Ogün Samast için "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezası istendi.

Öte yandan Samast için Yargıtay'da bekleyen bir dosya daha bulunuyordu. Ogün Samast örgüt üyeliğinden hüküm giymemişti.  Dink Ailesi avukatları 2013 yılında karara bu yönden itiraz etmişlerdi. Yargıtay da kararı bozdu ve "örgüt üyeliği" suçlaması getirilmesini talep etti. Sonrasında Yerel Mahkeme, Samast'a örgüt üyeliği cezası da verdi. Ancak bu, basit üyeliği tarif eden 220. madde  kapsamında oldu. Yargıtay da bu hükmü zaman aşımı kapsamında değerlendirdi. Böylece Samast örgüt üyeliğinden ek bir ceza almadı. Dink Ailesi avukatları ise hükmün "Silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Anayasa'yı zorla değiştirme" maddelerine göre yani 314. maddeye göre verilmesini talep etmişti. Eğer Samast 2020 yılı öncesinde bu maddeden kesin olarak hüküm giyseydi daha uzun süre cezaevinde kalacaktı. 


Haber Kaynağı : 12punto

Agos Hrant Dink cinayeti Ogün Samast tahliye Yargıtay